ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 19:43

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Βαλασόπουλος: Δεν μπορεί να οικοδομηθεί ναός Κοπτών στην Ηλιούπολη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Δήμου Ηλιούπολης 1 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013, 16:04

Στις 8.2.2013, ημέρα Παρασκευή, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βαλασόπουλος Βασίλης, κλήθηκε σε συνάντηση στην ΕΤΑΔ Α.Ε. (εταιρία υπεύθυνη για τα Δημόσια Ακίνητα), παρουσία της Επιτροπής των Κοπτών, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΤΑΔ κ. Δούνη Γρηγορίου, του Νομικού Συμβούλου του Δήμου Ηλιούπολης κ. Καραβέλου Νικόλαου και του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργιάδη Άδωνη, ως προέδρου της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού, με θέμα το αίτημα παραχώρησης συγκεκριμένων οικοπέδων, για την ανέγερση Κοπτορθόδοξου ναού στην Ηλιούπολη.

Ο Δήμαρχος μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ούτε στον χώρο που επέλεξε αυθαίρετα και χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο η ΕΤΑΔ Α.Ε. μπορεί να οικοδομηθεί ναός, αλλά ούτε και σε κανένα άλλο σημείο της πόλης μας, και ζήτησε να παραχωρηθεί χώρος εκτός των ορίων του Δήμου Ηλιούπολης.

Όπως ήταν φυσικό, η κουβέντα περιστράφηκε και στη Δημόσια Περιουσία, οπότε και υπενθυμίσαμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, ότι δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση σε επιστολή που του στείλαμε, με την οποία του ζητήσαμε να μη συναινεί το Δημόσιο σε μισθώσεις ακινήτων του από τους φερόμενους ως «ιδιοκτήτες» Νασταίους.

Αναφέραμε επίσης ότι ενώ τον είχαν επισκεφθεί ο Δήμαρχος και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων, παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Δήμου, για να τον ενημερώσουμε για τα προβλήματα που αφορούν στη Δημόσια Περιουσία του Δήμου μας, αυτός χωρίς να γνωρίζει το ιστορικό της υπόθεσης, και χωρίς να μας ενημερώσει, αποφάσισε να εγκρίνει την παράταση παραχώρησης της έκτασης στους Κόπτες.

Πρέπει να τονίσουμε την θετική παρουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργιάδη Άδωνη, ο οποίος, κατανοώντας πλήρως το πρόβλημα της Δημόσιας Περιουσίας στην πόλη μας, ζήτησε από την ΕΤΑΔ να βρεθεί άλλος χώρος εκτός των ορίων της Ηλιούπολης για τους Κόπτες.

Όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ επιτέθηκε φραστικά με εντελώς ανάρμοστο τρόπο στον Δήμαρχο της Ηλιούπολης, θεωρώντας εαυτόν θιγέντα, γιατί με το να πει την αλήθεια, τον «εξέθεσε» ενώπιον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο Διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ πήρε βέβαια την απάντηση που του άξιζε.

Κύριοι της Κυβέρνησης και κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης, αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η προστασία και η περιφρούρηση της Δημόσιας Περιουσίας, πρέπει άμεσα να αντικαταστήσετε τον άνθρωπο που τοποθετήσατε σ’αυτήν την καίρια και υπεύθυνη θέση, ως απολύτως ακατάλληλο και επικίνδυνο. Έχετε, κατά τη λαϊκή ρήση, βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
ΠΑΝΘΗΡΑΣ 28.06.13
αρα το θεμα για τον ΑΔΩΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ,ΠΟΥ πωλιουντε αλλα αν γινει ναος ΚΟΠΤΩΝ .Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΣΤΑΙΩΝ και οχι αν οχωρος δωθει τους ΚΟΠΤΕΣ(ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜ ΧΡΕΟΣ)ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΝΤΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΣΤΟΥ, ΥΓ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑΟΥΣΥΓ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ(ΑΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ)ΥΓ ΩΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΙΛΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ,ΟΙ ΝΑΣΤΑΙΟΙ ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ??ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΣΤΩΝ..............
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.