ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Έργο ουσίας στη Στέγη Θηλέων "Άγιος Αλέξανδρος"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ - ΦΩΤΟ: "V" & "Β" 0 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, 13:01

Ο Δήμαρχος Π. Φ. Διον. Χατζηδάκης με τη σύζυγό του Λένα και τον κ. Γαβρίλη.

Η κατάμεστη από κόσμο μεγάλη (κεντρική) αίθουσα του METROPOLITAN HOTEL (Χανδρής) στο Παλαιό Φάληρο, το μεσημέρι της Κυριακής 18-11-2012, απέδειξε περίτρανα - για μια ακόμα φορά - την υποστήριξη που έχει από την κοινωνία του Φαλήρου, και όχι μόνο, η Στέγη Θηλέων "Άγιος Αλέξανδρος", που βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου αρ. 21 της περιοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης, είναι ο γιατρός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Στακιάδης, ο οποίος καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στους σκοπούς του Φιλανθρωπικού αυτού Ιδρύματος (έτος ιδρύσεως 1963) και που ανάμεσα στα άλλα, στάθηκε στη μεγάλη βοήθεια του Ιδρύματος Νιάρχου και του ομίλου ΑΝΤ1, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της εταιρείας "ΧΑΝΔΡΗΣ" κύριο Παϊδούση για τις δωρεάν παροχές στις εκδηλώσεις τους, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στην Παλαιοφαληριώτισσα περιφερειακή σύμβουλο Κατερίνα Αναγνώστου,για την μέχρι τώρα γενικότερη συνδρομή της.


Ο πρόεδρος της Στέγης Θηλέων Μιχάλης Στακιάδης (στο μέσον) από παλαιότερη εκδήλωση της Στέγης Θηλέων, στον ίδιο χώρο,  με το Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη και την κυρία Ευφροσύνη Ζήση. 


Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Κατερίνα Αναγνώστου, ανάμεσα στους Νίκο Κουερίνη (δημοτικός σύμβουλος Π.Φ.) και Άρη Δρυγιαννάκη (πρόεδρο των Κρητών Π. Φαλήρου). 

Στη συνέχεια, μίλησε για την ευαισθησία και την ευρηματικότητα του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, που μεταξύ και άλλων, φρόντισε ώστε, ο εφοπλιστής Διαμάντης Διαμαντής να προσφέρει 10.000 ευρώ για τις ανάγκες της Στέγης Θηλέων.

Αναγνωρίζοντας δε, την συμπαράσταση απλών δημοτών, συλλόγων και φορέων της πόλης, ευχαρίστησε την μεγάλη  ευεργέτιδα του Παλαιού Φαλήρου Ευφροσύνη Ζήση, το Σύλλογο "ΑΘΗΝΑ" και την πρόεδρό του Μαρία Καφούρου, την πρόεδρο του Συλλόγου Κατοίκων Αμφιθέας Βούλα Σπυριδωνίδου, τον κ. Ευθυμίου (Ε.Ε.Σ.), τους Λάϊονς και τις Οπτιμίστριες Π.Φ., το 3ο ΚΑΠΗ  Π.Φ. κ. ά. 


Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Βίκυ Ανδρικοπούλου (στο μέσον), με τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Ζάγκα. 


Η Ευφροσύνη Ζήση (μέσον) με την Πρόεδρο της "ΑΘΗΝΑΣ" Μαρία Καφούρου και με την καλή της φίλη Στέλλα Ηλιάδη (αριστ.). 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, επισήμανε την παρουσία δύο πρώην βουλευτών και Υπουργών, που παρευρίσκοντο στην εκδήλωση, των Αλέκου Παπαδόπουλου και Παρασκευά Αυγερινού, εξήρε την, ομολογουμένως, πολύ σοβαρή προσπάθεια του Δ.Σ. της Στέγης Θηλέων "'Αγιος Αλέξανδρος", δηλώνοντας πως, κάθε φορά θα είναι κοντά τους, με όλες του τις δυνάμεις. 

Έκλεισε την σύντομη, μα άκρως ουσιαστική, ομιλία - χαιρετισμό του, λέγοντας χαρακτηριστικά": "και να μην ξεχνάμε ότι, οι άνθρωποι τιμούν (κάνουν) τις θέσεις και όχι οι θέσεις τους ανθρώπους". 


Αριστερά. Ο  δ.σ. και πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Άθλησης Δήμου Παλαιού Φαλήρου Ντίνος Νικολαϊδης, με τον π. αντιδήμαρχο Νίκο Χαλαμανδάρη και τη σύζυγό του. 

Ακολούθησε ένα πλούσιο μουσικό - χορευτικό πρόγραμμα από το χορευτικό τμήμα της ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Αγίου Δημητρίου Αττικής "ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ", με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ στη συνέχεια νεαρές και νεαροί από ιδιωτική σχολή χορού, έκαναν επίδειξη των ικανοτήτων τους σε μοντέρνους χορούς. 

Πέρα απ' όσους προαναφέραμε και όσους παρουσιάζουμε στο φωτογραφικό μας ρεπορτάζ, το "παρών" έδωσαν και οι Γιάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, Στέλιος Βαλέτας, δημοτικός σύμβουλος Π. Φαλήρου, Τάκης Σπηλιόπουλος, δημοσιογράφος,Νανά Ρουμπελάκη, συγγραφέας - Ποιήτρια, οι κυρίες Λίτσα Κολυβά, Πόπη Λιαρούτσου, το ζεύγος Μπορέτου, καθώς και οι κυρίωςΚωνσταντίνα Αγγελίνα, Κική Περρέα, Ροζάννα Μιχαηλίδου, Μαρία Φιλιπέλλη, από τον γυναικείο εξωραϊστικό - πολιτιστικό σύλλογο Π. Φαλήρου "ΑΘΗΝΑ". 


Από αριστερά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Καρκατσέλης, Σπύρος Μινέτος, Γιάννης Τριάντος, με τον πρώην δ.σ. Γρηγόρη Αθανασιάδη. 


Αριστερά, η π. αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου και νυν Γραμματέας της 2θμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής και της "Παναθηναϊκής" Μαίρη Φωτίου, με την κυρία Αιλιανού. 


Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιάννης Γουλιέλμος (μέσον) με την παρέα του. 


Ο π. υπουργός υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, (μέσον). 


Χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών σε παλαιότερη εκδήλωση. 

Λίγα λόγια για τη Στέγη Θηλέων "Άγιος Αλέξανδρος" 

Η Στέγη Θηλέων "Άγιος Αλέξανδρος" είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο από το 1963 και φιλοξενεί κορίτσια 8-18 ετών από οικογένειες με κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. Τα παιδιά γίνονται δεκτά μετά, από αίτηση των κηδεμόνων, εφόσον υπάρχουν, της κοινωνικής υπηρεσίας ή και μετά από εισαγγελική παραγγελία, όταν κρίνεται απαραίτητο. 

Σκοπός του ιδρύματος  είναι η στέγαση, σίτιση, προστασία, εκπαίδευση, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση, ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική στήριξη των κοριτσιών. Ενισχυτικά παρέχεται διδασκαλία και εκμάθηση ξένης γλώσσας και σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές ακόμη η εκμάθηση κάποιας τέχνης με δωρεάν φοίτηση ή με μειωμένα δίδακτρα. Μετά την αποφοίτησή τους επιδιώκεται η εύρεση εργασίας και παραμένουν για ένα ακόμη μικρό χρονικό διάστημα στο Ίδρυμα έως ότου μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά. 

Για τυχόν δωρεές: λογαριασμός ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: 45297314.  ΙΒΑΝ: GR85 0120 0360 0000 0004 5297 314. 

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα, έχει ως εξής: 

Μιχάλης Στακιάδης, Πρόεδρος. 
Κων/νος Κωτσόπουλος, Αντιπρόεδρος. 
Βασιλική Κασιμάτη, Ταμίας. 
Σίνης Αριστ., Μέλος. 
Παπαδοπούλου Λίλιαν, Μέλος. 
 Στο Δ.Σ. συμμετέχουν επίσης, ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής και ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.