ΓΔ: 637,29 1,28% EUR/USD: 1,1403

ΑΛΙΜΟΣ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας στους δήμου Αγ. Δημητρίου και Αλίμου

10 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, 18:35

Η δήμαρχος Αγίου Δηματρίου Μαρία Ανδρούτσου

Εκτός από τον δρόμο της διαμαρτυρίας και της .... απεργίας πείνας, υπάρχει και ο δρόμος της διεκδίκησης για τους δημάρχους. Ο δήμος Αγ. Δημητρίου και Αλίμου φωτεινά παραδείγματα.

Οι προσπάθειες της διοίκησης του δήμου Αγ. Δημητρίου για την ανακούφιση των ανέργων και της κοινωνίας στις δύσκολες οικονομικες συγκυρίες που περνάει η χώρα, αρχίζουν και παράγουν καρπούς.

Ο δήμος με ανακοίνωσή του ξεκινάει το πρόραμμμα καταπολέμησης της φτώχειας με το άνοιγμα 24 συμβάσεων εργασίας διάρκειας 2 ετών για νέους μέχρι 30 ετών στους Αγ. Δημητρίου και Δήμους Αλίμου. (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ)

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα λειτουργήσει σε άμεση συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου, θα χρηματοδοτηθεί για δύο χρόνια από κονδύλια του ΕΣΠΑ και κατόπιν θα υποστηριχθεί από τους Δήμους με ίδια κεφάλαια. 


Ο αντιδήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου. σχετικά με το πρόγραμμα

Ενημερώνοντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο, η Δήμαρχος του Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα τονίζοντας ότι: «Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένα Εταιρικό Κοινωνικό Σχήμα που θα βοηθήσει άμεσα τους άστεγους, τους άνεργους και τους άπορους και έμμεσα όσους εργαστούν σε αυτές τις κοινωνικές δομές. 

Η κυρία Ανδρούτσου παρουσίασε αναλυτικά τις οχτώ κοινωνικές δομές που περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης του προγράμματος. Το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε στις εξής έξι δομές οι οποίες θα απασχολήσουν συνολικά 24 άτομα:

Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπου θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 150 οικογένειες μηνιαίως με προϊόντα ελάχιστου κόστους το οποίο θα φτάνει τα 40 ευρώ ανά οικογένεια. Το απαιτούμενο προσωπικό που ορίζεται είναι πέντε άτομα.

Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο θα παρέχει σε ωφελούμενα άτομα δωρεάν φάρμακα, σε συνεργασία με Φαρμακοβιομηχανίες, Φαρμακευτικούς συλλόγους αλλά και τους ίδιους τους πολίτες. Το απαιτούμενο προσωπικό είναι τρία άτομα.

Παροχή Συσσιτίων, με σταθερό ωράριο λειτουργίας και με δυνατότητα παροχής γευμάτων για 100 απόρους τουλάχιστον καθημερινά. Τα άτομα που καλούνται να στελεχώσουν αυτή τη δομή είναι εφτά. 

Δημιουργία Κάρτας Χρόνου, η οποία προβλέπει 600 ωφελούμενα άτομα που θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν προϊόντα και υπηρεσίες με μονάδες ανταλλακτικού συστήματος. 

Κοινωνικός Λαχανόκηπος. Αποτελεί ένα ενιαίο αγρόκτημα το οποίο θα κατανεμηθεί ισομερώς σε ωφελούμενα άτομα προκειμένου να καλλιεργήσουν με αποκλειστικό σκοπό τη ζήτηση. Θα δοθούν 50 τετραγωνικά μέτρα γεωργικής έκτασης σε 100 άτομα και θα απασχολήσει τρία άτομα. 

Γραφείο Διαμεσολάβησης, το οποίο θα παρέχει πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σε σχέση με τις προηγούμενες δομές, αλλά και θα διευκολύνει σχετικά με Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως Νοσοκομεία, άστεγους και άπορους.

Κλείνοντας, η κυρία Ανδρούτσου προσέθεσε ότι: «Το λειτουργικό κόστος για τους απασχολούμενους στις κοινωνικές δομές και το οποίο για τα δύο πρώτα χρόνια θα εκταμιευθεί από το ΕΣΠΑ, θα είναι 13.000 ευρώ ετησίως για κάθε απασχολούμενο, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ασφάλιση.»

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο αντιδήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που ο γειτονικός και όμορος Δήμος Αγίου Δημητρίου μπήκε στη διαδικασία να τρέξει το πρόγραμμα καθώς ήταν προτεραιότητά μας η συνεργασία μαζί του. 

Ξέρω ότι το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να λύση όλα τα προβλήματα της κοινωνίας μας, αλλά πιστεύω ότι θα συμβάλλει ώστε συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα θα ανακουφιστούν σε μεγάλο βαθμό.»

Κλείνοντας κατέληξε: «Η συνεργασία των Δήμων Αγ. Δημητρίου και Αλίμου θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους συμπολίτες μας.»

Διαβάστε επίσης:

Εγκαίνια για τους πρώτους Δημοτικούς Λαχανόκηπους του Δήμου Αγ. Δημητρίου


Σχόλια Αναγνωστών

10 Προσθήκη σχολίου
D.D. 23.11.12
Ποια προεδρο του δ.σ. Πανιωτισσα; Εχεις παρακολουθησει ποτε συμβουλιο στον Αλιμο; Μιλαμε για τη χειροτερη προεδρο... Ανεπαρκθησ, ανετοιμη, μπαχαλο τα κανει.
Απάντηση
ΠΑΝΙΩΤΙΣΣΑ 21.11.12
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ..............ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ(ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ"ΚΑΡΦΩΝΕΣΤΕ"!!!)ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟ ΚΟΝΔΥΛΗ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ(ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ.)ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΦΕΡΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗ"ΚΑΡΦΩΝΕΣΤΕ"!!!!!!!
Απάντηση
Ag. Dimitrios 20.11.12
Μπράβο στη Μαρία Ανδρούτσου!!
Απάντηση
Kalamakiotissa 19.11.12
mpravo sto vimaonline!! afiste merikous kai merikes kakentrexeis na xtypiountai!!
Απάντηση
Δ.Δ. 19.11.12
Ρε παιδιά εδώ η Ελλάδα καίγεται και εσείς ασχολείστε με το άρθρο για τον Κονδύλη; Αυτός ασχολείται με το πρόγραμμα, αυτόν έγραψαν. Τίποτα πιο σοβαρό δεν έχετε να ασχοληθείτε μερικοί και μερικές;;
Απάντηση
ΝΤΑΛΙΚΕΡΜΑΝ 19.11.12
Καλά, κάποιοι έχουν σκάσει από το κακό τους στον Άλιμο. H Alexis και η.... Krystal !!!
Απάντηση
Παραλίας 19.11.12
Alexis, τί εννοείς; Ότι τα άρθρα του vimaonline είναι πληρωμένα; Έχεις κάποια συγκεκριμένα στοιχεία να μάθουμε και οι υπόλοιποι; Είναι σοβαρή η καταγγελία σου.
Απάντηση
Sofia 19.11.12
Τι κακίες είναι αυτές; Που λεει ότι ο Άλιμος δεν έχει δήμαρχο; Και δήμαρχο έχει, και αντιδήμαρχους έχει και από όλα έχει... Μάλλον κάποιοι ενοχλούνται από το έργο που γίνεται...
Απάντηση
Alexis 16.11.12
Όχι αλλά απ ότι φαίνεται μόνο αυτός πληρώνει..Και πλέον είναι προκλητικά φανερό κύριοι του vimaonline
Απάντηση
Κεντρι 14.11.12
Καλά, ο Δήμος Αλίμου δεν έχει Δήμαρχο; Δεν έχει Δημοτικούς Συμβούλους, δεν έχει τίποτα πέρα από τον Κονδύλη; Ή μήπως έχει πέσει το μεγάλο καπέλωμα...
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.