ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 14:06

ΓΛΥΦΑΔΑ

Σωρεία παραβάσεων στους πάγκους υπαίθριου εμπορίου στη Γλυφάδα

0 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, 17:33
Πυρ κατά βούληση στην παρανομία ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας

Στόχο την πάταξη του παρεμπορίου και την τήρηση της νομιμότητας έχει βάλει ο Εμπορικός Σύλλογος της Γλυφάδας και απ' ότι φαίνεται τα καταφέρνει. Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες σε συνεργασία τόσο με τη δημοτική όσο και με την κανονική αστυνομία, οι παράνομοι πωλητές δεν απλώνουν πλέον τα "σεντόνια" τους στο κέντρο της Γλυφάδας. Επιπροσθέτως, μετά από αίτησή του πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους πάγκους του Στάσιμου Υπαίθριου Εμπορίου στην Αγορά της Γλυφάδας, από ειδικά κλιμάκια του ΥΠ.Ε.Α. (Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ) με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Έκθεση Ελέγχου που κοινοποιήθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο διαπιστώθηκε σωρεία παραβιάσεων του νόμου και των διατάξεων περί Υπαιθρίου Εμπορίου .

Συγκεκριμένα επεβλήθησαν τα εξής πρόστιμα :

-Τρία (3) πρόστιμα "για έλλειψη τιμολογίων" του Ν. 2323/95 αξίας 15.000 €

- Ένα (1) πρόστιμο "μη αυτοπρόσωπη προσέλευση" του Ν. 2323/95 αξίας 300 €

- ‘Ένα πρωτόκολλο κατάσχεσης – καταστροφής για 25 τεμ ρολόγια τύπου Ray Ban, Diesel (προϊόντα απομίμησης) (παρ. 11 του άρθρου 74 του Ν. 3982/92).


Επίσης διαπιστώθηκε ότι και οι 4 μικροπωλητές, Στάσιμου Υπαιθρίου Εμπορίου, δεν βρίσκονταν στην θέση που είχε οριστεί από τον Δήμο . Σε ερώτηση του κλιμακίου Ελέγχου του ΥΠ.Ε.Α ¨ γιατί δεν στήνουν τους πάγκους τους επί της οδού Α. Λαζαράκη μεταξύ των οδών Άλσους και Ναπ. Ζέρβα¨ είπαν ότι ο χώρος δεν είναι ακόμα έτοιμος – κατάλληλος από το Δήμο . Την ίδια ερώτηση έκαναν και στους Δημοτικούς Αστυνομικούς, και ζήτησαν ο Δήμος να επιληφθεί επί του θέματος.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, γίνεται κατανοητό ότι οι Κύριοι λειτουργούν κατά παράβαση των όρων και προϋποθέσεων που περιγράφουν οι άδειες τους. Να σημειώσουμε ότι ΕΙΔΗ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ δεν είναι τα ρολόγια, οι τσάντες, τα γυαλιά, οι θήκες I-phone, τα ρούχα και τα υποδήματα, άρα στην ουσία λειτουργούν ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ για αυτά τα προϊόντα που πωλούν από τους πάγκους τους.

Ευελπιστούμε ότι η ανταπόκριση του Δήμου Γλυφάδας θα είναι ανάλογη τόσο σε χρόνο όσο και σε αποτελεσματικότητα και ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα ανακαλέσει, όπου αυτό κριθεί ΝΟΜΙΜΟ, τις άδειες τις οποίες εκχώρησε τον Φεβρουάριο του 2012 παρά τις έντονες επιφυλάξεις και διαμαρτυρίες του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας.

Οι Έμποροι της Γλυφάδας καθώς και όλης της χώρας θεωρούν ότι, την ώρα που το στεγασμένο Εμπόριο και οι εργαζόμενοι σε αυτό πλήττονται από την οικονομική κρίση και τα βαριά οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται, είναι κάτι παραπάνω από πολυτέλεια να μοιράζονται ανεπιφύλακτα ΑΔΕΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ οι οποίες ενισχύουν την Παραοικονομία και την Ανεργία.

Διαβάστε επίσης:

Το παρεμπόριο του πεζοδρομίου έφυγε από τη Γλυφάδα

Επιχείρηση κατά του παραεμπορίου στη παραλία Γλυφάδας
 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.