ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 13:21

ΓΛΥΦΑΔΑ

Το παρεμπόριο του πεζοδρομίου έφυγε από τη Γλυφάδα

2 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, 16:11

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας κα. Καυκά σε επιχείρηση της δημοτικής αστυνομίας

Νόμιμα με υπομονή, επιμονή και την συνδρομή των Εμπόρων της πόλης, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας το παρεμπόριο του πεζοδρομίου, έφυγε από τη Γλυφάδα. 

Μετά από 9 μήνες συνεχόμενου αγώνα ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει ότι ούτε ένα παράνομο σεντόνι, ούτε ένας πλανόδιος παράνομος έμπορος  δεν υπάρχει στην πόλη.

Όπως είπε η πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου κυρία Άννυ Καυκά, "πρώτος και κύριος παράγοντας για να υπάρξει  αυτό το αποτέλεσμα είναι:  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ που αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχει από τη κυβέρνηση, δεύτερον η Αστυνομία που είναι "στημένη" σωστά σε 3 σημεία της καρδιάς της αγοράς της Γλυφάδας και τρίτον και πολύ βασικό η Δημοτική Αστυνομία που με συχνές περιπολίες εκτελεί άψογα το καθήκον της".

"Σημαντικός παράγων επίσης", συνέχισε η κυρία Καυκά "είναι και η θέληση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Βίγλα, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στην πόλη. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά και των εμπόρων της πόλης μας, τον ευχαριστώ για την συνδρομή του.

Η κυρία Καυκά είπε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί  μέχρι να ανακληθούν οριστικά, οι άδειες του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου στη Γλυφάδα, που παράνομα πωλούν άλλα είδη (από θήκες i-Phone μέχρι απομιμήσεις τσαντών), αντί για είδη Οικοτεχνίας και Λαϊκής Τέχνης που προάγουν την Ελληνική Παράδοση.

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας, με έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Ελέγχων Εποπτείας της Αγοράς ζητά να πραγματοποιηθεί έλεγχος σε  κιόσκια υπαιθρίου εμπορίου στη Γλυφάδα.

Συγκεκριμένα στο έγγραφο εναφέρονται τα ακόλουθα: 

Κατόπιν πολλών παραπόνων συναδέλφων εμπόρων της Γλυφάδας διαπιστώσαμε τις παρακάτω παραβάσεις του νόμου 2323/1995 :

α) Έχει πραγματοποιηθεί αυθαίρετη αλλαγή χώρου

β) Κατ’έπανάληψη παραβιάζεται το ωράριο λειτουργίας

γ) Τουλάχιστον για τους 3 από τους 4 δικαιούχους των αδειών δεν είναι αυτοπρόσωπη η προσέλευση καθημερινά και κατ’επανάληψη

δ) Δεν υπάρχουν τιμές σ΄όλα τα προϊόντα

ε) Δεν αναγράφεται η προέλευση των προϊόντων

στ) Δεν είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο η Άδεια και ο κάτοχος

Τέλος θα θέλαμε να ελεγχτούν τα παραστατικά αγοράς των πωλούμενων προϊόντων

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ( στοιχεία από το τμήμα Οικονομικών του Δήμου Γλυφάδας)

ΓΚΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:  Νόμιμη θέση επί της οδού Α. Λαζαράκη μεταξύ των οδών Άλσους και Ναπ . Ζέρβα, για πώληση ειδών λαϊκής τέχνης, με λήξη 31/5/2013 (ΑΔΣ 125/10). Πραγματική θέση: Λαμπράκη και Μεταξά (νησίδα πάρκινγκ )

ΤΖΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:Νόμιμη θέση επί της οδού Α. Λαζαράκη μεταξύ των οδών Άλσους και Ναπ. Ζέρβα, για πώληση ειδών Λαϊκής Τέχνης με λήξη 31/5/2013 (ΑΔΣ 125/10).Πραγματική θέση: Α. Λαζαράκη (παραπλεύρως Κοτσόβολου)

ΚΟΥΜΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Νόμιμη θέση επί της οδού Α. Λαζαράκη μεταξύ των οδών Άλσους και Ναπ. Ζέρβα, για πώληση ειδών Λαϊκής Τέχνης, με λήξη 1/7/2014 (ΑΔΣ 250/11). Πραγματική θέση: Α. Μεταξά και Γρ. Λαμπράκη (νησίδα παρκινγκ)

ΜΑΡΙΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ – ΜΙΧΑΗΛ: Νόμιμη θέση, επί της οδού Α. Λαζαράκη μεταξύ των οδών Άλσους και Ναπ. Ζέρβα, για πώληση ειδών Λαϊκής Τέχνης, με λήξη 1/7/2014 ( ΑΔΣ 250/11). Πραγματική θέση Κύπρου και Γιαννιτσοπούλου.

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Καραϊσκάκης 26.09.12
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!!!ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΥΦΑΔΦΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΛΙΓΟ ΦΩΣ!!!!!!!!
Απάντηση
Ελίζα Τρύφωνος 19.09.12
Σίγουρα, βοήθησε κατά πολύ η συμβολή της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά το ΜΠΡΑΒΟ, ανήκει στην Αννυ Καυκά που πραγματικά αγωνίστηκε!! Οι των νοτίων προαστείων είναι τυχεροί που έχουν μία Καυκά, εμείς εδώ στο κέντρο, που η Δημοτική Αστυνομία σουλατσάρει, και δεν βλέπει τίποτα, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την Αστυνομία τι να πούμε; Η καταδίκη μας, που σημαίνει κλείσιμο, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ, γιατί ούτε από Εμπορικό Σύλλογο πρόκειται να σωθούμε, ούτε φυσικά από τον Δήμο!!! Και μετά σου λέμε, γιατί ο κόσμος αναζητά από αλλού συμπαράσταση!!! Πάντως μέσα απο την καρδιά μου, γιατί είμαι και εγώ μία χιλιοταλαιπωρημένη έμπορος ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΝΝΥ ΚΑΥΚΑ, και μακάρι να είχαμε και εμείς μία ΑΝΝΥ!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.