ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, 19:21

ΓΛΥΦΑΔΑ

Ανταλλαγή δελτίων τύπου Κόκκορη - Θεοδωρόπουλου

0 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010, 10:32

Πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια της Γλυφάδας εξελλίσσονται  "γηπεδικές" καταστάσεις, που ασφαλώς δεν τιμούν κανέναν.  Αυτές ακριβώς τις καταστάσεις καυτηρίασε με δελτίο τύπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Κόκκορης.  Απαντώντας ο Δήμαρχος Γλυφάδας με δικό του δελτίο τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: 

"Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που απεστάλη από την παράταξη του κ. Κόκκορη, σχετικά με την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιάννης Θεοδωρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Στο Δημοτικό Συμβούλιο μετέχουν όλες οι εκλεγμένες παρατάξεις. Άρα, εάν η εικόνα που παρουσιάζει αυτό, δεν είναι η πρέπουσα, σημαντικό μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στον κ. Κόκκορη.

Η Διοίκηση εφαρμόζει και λειτουργεί με αποδεδειγμένες δημοκρατικές διαδικασίες, τόσο για το συμφέρον του Δημότη, όσο και για την προστασία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, θέτοντας τον εαυτό του ως κριτή που ατενίζει τα γεγονότα από απόσταση, τοποθετεί τόσο τον ίδιο, όσο και την παράταξη του στο περιθώριο. Επειδή όμως ο κ. Κόκκορης, διατείνεται για το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα του υπενθυμίσω ότι το κλίμα το διαμορφώνουμε όλοι μας, κυρίως, όταν ακυρώνουμε για μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς λόγους, προσπάθειες της Διοίκησης για μια καλύτερη Γλυφάδα".

Μετά το δελτίο τύπου του Δημάρχου Γλυφάδας η παράταξη "Δυνατή Γλυφάδα - Κώστας Κόκκορης" εξέδωσε και απέστειλε νέο κείμενο το οποίο έχει ως ακολούθως: 

Με αφορμή την απάντηση του κ. Θεοδωρόπουλου όσον αφορά τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν στο Δ.Σ. στις 3/6/2010 και στο Δελτίο Τύπου που αποστείλαμε άμεσα στα ΜΜΕ της πόλης, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:

Οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το αδιαμφισβήτητο τέλος της αφανούς διοίκησης της Δημοτικής Αρχής είναι και συνεχείς αλλά και ακατανίκητες. Το ότι ο κ. δήμαρχος έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα είναι πασιφανές, διότι προφανώς δεν αντιλήφθηκε ότι οι βαρύτατες κατηγορίες και χαρακτηρισμοί που ακούσθηκαν και σαφώς έχουν καταγραφεί και στην κάμερα, αφορούσαν, μόνο, ενδοπαραταξιακό τους θέμα. Ο ίδιος δε, πήρε άμεση θέση προτού αποχωρήσει πρώτος από το Δ.Σ.

Οι ενέργειες αυτές έγιναν αυθαίρετα, μιας και την κύρια ευθύνη για την σωστή λειτουργία του Δ.Σ. την έχει ο πρόεδρος, ο οποίος είναι και μέλος της παράταξής του.

Όσον αφορά ότι δήθεν ατενίζουμε τα γεγονότα από απόσταση απαντούμε τούτο:
Η απόσταση είναι μέχρι την θέση του ιδίου και της παράταξής του αλλά με μια και μόνη διαφορά. Εμείς έχουμε τη δύναμη να πάρουμε αποφάσεις βασιζόμενοι στην έμπνευση την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά μας. Για παράδειγμα, σας υπενθυμίζουμε ότι για την αποφυγή έργου 5.335.000 € που προσπαθήσατε να δρομολογήσετε για δρόμους τα επόμενα δύο χρόνια και που καταφέραμε να αποτρέψουμε με ψήφους και των συναδέλφων της πλειοψηφίας (που εσείς είστε επικεφαλής), είμαστε υπερήφανοι. Ο ρόλος μας είναι εκτός όλων των άλλων και η διασφάλιση της διαφάνειας και της ορθολογικής αξιοποίησης των δημοτικών πόρων.

Τέλος σας καλούμε για ακόμα μια φορά να φανείτε αντάξιος των περιστάσεων και έστω την τελευταία στιγμή να περισώσετε στο ελάχιστο την υπόληψη των θεσμών που εκπροσωπείτε.


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.