ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 14:49

ΓΛΥΦΑΔΑ

Αποφάσεις και Προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας

0 23 ΜΑΙΟΥ 2012, 13:33

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας σχετικά με το θέμα «Χορήγηση αδειών άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου , έτους
2012» ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι στη χθεσινή του συνεδρίαση(22/05/2012)

α) Για την κατηγορία κουλούρια και γενικά αρτοσκευάσματα, ψημένα κάστανα και καλαμπόκια, προτείνει την έγκριση των αδειών.

β) Για την κατηγορία χειροποίητα προϊόντα οικοτεχνίας, είδη λαϊκής τέχνης προτείνει την μη έγκριση των αδειών:

Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν βάλει λουκέτο 1 στα 3 εμπορικά καταστήματα της Γλυφάδας, η πρόβλεψη δυστυχώς για τον επόμενο χρόνο είναι να κλείσουν άλλο ένα 40% από τα εναπομείναντα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Γλυφάδας δεν βλέπει κανένα λόγο του να υπάρχει Στάσιμο Υπαίθριο Εμπόριο στη Γλυφάδα ειδικά αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο.

Επίσης διαφωνεί με την χορήγηση των αδειών λόγω:

α) Της ανικανότητας των υπηρεσιών του Δήμου να τηρήσει  εδώ και πολλά χρόνια την νομιμότητα των ειδών πώλησης που ορίζει ο νόμος  Ν.3377/2005 ΦΕΚ 202 Α 19/08/2005 άρθρο 1 παράγραφος 10.

β) Όλα τα κιόσκια συγκεντρώνονται σε ένα σημείο πράγμα που καθιστά «ΜΟΝΙΜΟ ΠΑΖΑΡΙ» Ο νόμος Ν.3377/2005 ορίζει ότι η απόσταση μεταξύ των θέσεων δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των 100 μέτρων.

γ) Το σημείο συγκέντρωσης των αδειών εφάπτεται με τη Λαϊκή Αγορά της πόλης. Σύμφωνα πάλι με τον NOMO 3377/2005 άρθρο 1 παράγραφος 6, οι θέσεις άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των 300 μέτρων στους δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής από τα άκρα των δημοτικών και λαϊκών αγορών.

δ) και Τέλος υπενθυμίζουμε ότι στο Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθ. 254 ορίζεται ότι η μόνιμη αναπλήρωση του δικαιούχου της άδειας επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση αναπηρίας με ποσοστό πάνω από 50% η οποία βεβαιώνεται από τις κατά νόμο Υγειονομικές Επιτροπές των Ασφαλιστικών Φορέων στους οποίους τυχόν υπάγονται ή άλλως από Δημόσια Νοσοκομεία.

Στα κιόσκια υπαίθριου εμπορίου της Γλυφάδας κατά συντριπτική πλειοψηφία οι πωλητές, έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένος, ότι είναι μη νόμιμοι αναπληρωτές.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας προτείνει να μην εγκριθεί καμιά από τις επτά (7) άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

Γ) Προτείνουμε την έγκριση των υπηρεσιών υπαίθριων φωτογράφων , λαχειοπωλών, Στιλβωτών, και λοιπές παραδοσιακές δραστηριότητες.

Δ) Όσο αφορά τις καντίνες σε σταθερά σημεία προς πώληση ροφημάτων γλυκισμάτων-αναψυκτικών Προτείνουμε την μη έγκριση διότι η Γλυφάδα διαθέτει ήδη δεκάδες ομοειδή μαγαζιά. Ειδικότερα για τη ΚΑΝΤΙΝΑ που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφ. Βουλιαγμένης και Γρηγ. Λαμπράκη (πλατεία) προβάλλουμε θέμα

α) Δημόσιας Ασφάλειας και
β) απαράδεκτης αισθητικής στην κεντρική είσοδο της Γλυφάδας και καταπάτηση του δημόσιου πάρκου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Άννυ Καυκά 
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Πάνος Μιχαλόπουλος 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.