Στις Βρυξέλλες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ — Σημαντικές επαφές για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη
Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων.
Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου, Απόστολου Τζιτζικώστα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Ο κ. Κωνσταντέλλος είχε την ευκαιρία να πάρει μέρος σε σειρά κρίσιμων επαφών με Έλληνες Ευρωβουλευτές και εκπροσώπους θεσμικών οργάνων όπως το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR).
Κεντρικό μήνυμα των συναντήσεων ήταν η ανάγκη για πιο ενεργή συμμετοχή των Δήμων στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. Όπως επισήμανε ο κ. Κωνσταντέλλος, «οι Δήμοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή τόσο στην καθημερινή διαχείριση τοπικών ζητημάτων όσο και στην αντιμετώπιση κρίσεων. Είναι αδιανόητο η Ευρώπη να σχεδιάζει πολιτικές για τις τοπικές κοινωνίες χωρίς να συμπεριλαμβάνει τις τοπικές αρχές που είναι παρούσες καθημερινά στο πλευρό των πολιτών».
Τις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου χαιρέτισαν και τίμησαν με την παρουσία τους:
– ο Έλληνας Επίτροπος αρμόδιος για Βιώσιμες Μεταφορές και Τουρισμό Απόστολος Τζιτζικώστας,
-ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας,
-και η Γενική Διευθύντρια Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Θέμις Χριστοφίδου.
Κωνσταντέλλος από Βρυξέλλες: «Οι Δήμοι στρατηγικός εταίρος της Ευρώπης, όχι συμπληρωματικός θεσμός
0
5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025, 16:25

Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.