ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2025, 19:36

ΓΛΥΦΑΔΑ

Ανοιχτή εκδήλωση από τους Αλκοολικούς Ανώνυμους Γλυφάδας για τον αλκοολισμό και τις συνέπειές του

0 26 ΜΑΙΟΥ 2025, 18:33

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι Γλυφάδας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων λειτουργίας του διεθνούς προγράμματος των ΑΑ, διοργανώνουν ανοιχτή συνάντηση Δημόσιας Πληροφόρησης με θέμα:
«Αλκοολισμός: μια οικογενειακή ασθένεια».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαΐου 2025, από τις 11:00 έως τις 14:00, στον χώρο της Ομάδας ΑΑ Γλυφάδας (Σάκη Καράγιωργα 117, ισόγειο, Άνω Γλυφάδα). Σκοπός της είναι να ενημερωθεί το κοινό για τη δράση, τη φιλοσοφία και τη λειτουργία των ΑΑ, αλλά και να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από τη νόσο του αλκοολισμού και τις επιπτώσεις της στην οικογένεια και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Παράλληλα, την εβδομάδα 9-16 Ιουνίου, όλες οι ομάδες ΑΑ σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτές προς το κοινό, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να παρακολουθήσει από κοντά μια συνάντηση. Σημειώνεται ότι οι τακτικές συναντήσεις της Ομάδας ΑΑ Γλυφάδας πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από τις 20:30 έως τις 21:45, ενώ η τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Λίγα λόγια για τους Αλκοολικούς Ανώνυμους (ΑΑ)

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι ιδρύθηκαν το 1935 από δύο ανθρώπους που πάλευαν με τον αλκοολισμό και διαπίστωσαν πως, μοιραζόμενοι την εμπειρία, τη δύναμη και την ελπίδα τους, μπορούσαν να διατηρήσουν τη νηφαλιότητά τους. Από αυτή τη συνάντηση γεννήθηκε το παγκόσμιο πρόγραμμα των ΑΑ, το οποίο σήμερα αριθμεί 118.000 ομάδες σε 180 χώρες, με περισσότερα από 2.500.000 μέλη σε ανάρρωση.

Στην Ελλάδα, οι πρώτες ομάδες ΑΑ εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1950 μέσα στις Αμερικανικές Βάσεις. Οι πρώτες Ελληνόφωνες ομάδες ξεκίνησαν το 1981 στην Αθήνα, για να επεκταθούν σταδιακά σε πολλές περιοχές της χώρας. Σήμερα υπάρχουν περίπου 30 ελληνόφωνες, 22 αγγλόφωνες, καθώς και διαδικτυακές ομάδες, που εξυπηρετούν μοναχικούς αλκοολικούς σε όλη την επικράτεια.

Οι ΑΑ δέχονται όποιον επιθυμεί να σταματήσει να πίνει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, χωρίς διακρίσεις και χωρίς να παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα. Το πρόγραμμα τους βασίζεται στην ανωνυμία, την αλληλοβοήθεια και το μοίρασμα εμπειριών.

Το θεραπευτικό τους εργαλείο είναι τα Δώδεκα Βήματα απεξάρτησης και οι Δώδεκα Παραδόσεις, οι οποίες διέπουν την ισότιμη λειτουργία των ομάδων, βασισμένες στη γνώση και την εμπειρία των μελών παγκοσμίως. 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.