Έκρηξη από εμπρηστικό μηχανισμό που τοποθέτησαν άγνωστοι σημειώθηκε περίπου στις 3:00 σήμερα τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Έκτορος, στη Βάρκιζα.
Μάλιστα, στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας διατηρεί διαμέρισμα η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Πρόκειται για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο γκαζάκια, εύφλεκτο υγρό και κροτίδα, ο οποίος και ενεργοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη μικρής ισχύος.
Μετά την έκρηξη ακολούθησε φωτιά πολύ μικρής έκτασης, που προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές στην ξύλινη κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας.
Στο σημείο βρέθηκαν οι Αρχές, οι οποίες περισυνέλλεξαν υπολείμματα του μηχανισμού, ενώ η ασφάλεια έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Βόζεμπεργκ στο Star για επίθεση με γκαζάκια: «Δεχόμουν απειλές με απόκρυψη»
«Στοχοποιούμαι επειδή είπα ότι η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί τα Τέμπη»
Τα ξημερώματα, άγνωστοι έβαλαν γκαζάκια στην είσοδο πολυκατοικίας στη Βάρκιζα, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία η Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Η ίδια, μιλώντας στο Star, αποκαλύπτει ότι είχε δεχθεί απειλές:
«Μια απειλή έχω δεχθεί στο κινητό μου, πριν από τέσσερις μήνες και μου είχαν πει: "ξέρουμε ότι είσαι μόνη σου, ξέρουμε και πού μένεις". Με απόκρυψη, κλήση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην πολυκατοικία μένουν μόνο 4 οικογένειες και η κυρία Βόζεμπεργκ πηγαίνει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Κατέβηκα κάτω, μύριζε μέσα η πολυκατοικία. Λέω κάτι έχει πάρει φωτιά. Ήρθε η πυροσβεστική και άνοιξε την πόρτα και μετά είδα ότι είχε γκαζάκια. Ευτυχώς ένας γείτονας το είδε κι ήρθε με ένα λάστιχο και προσπάθησε να τη σβήσει. Ευτυχώς δεν έγινε έκρηξη στα γκαζάκια, απ ο,τι μου είπαν κι οι πυροτεχνουργοί» τόνισε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας.
Η Ευρωβουλευτής της ΝΔ θεωρεί ότι η επίθεση σχετίζεται με τα Τέμπη. Διότι η ίδια είχε καταγγείλει πως: η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την τραγωδία, "φέρνοντας" την στο Ευρωκοινοβούλιο για να πλήξει την κυβέρνηση, δυσφημίζοντας έτσι την Ελλάδα.
«Έχω στοχοποιηθεί, δυστυχώς από το διαδίκτυο, σε βαθμό εξαιρετικά χυδαίο και προσβλητικό, από το γεγονός ότι καταδικάζω την εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της υπόθεσης... της τραγωδίας των Τεμπών» τόνισε η Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει τους δράστες. Βρήκε μόνο ένα γκαζάκι που δεν είχε σκάσει και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.
Βάρκιζα: Επίθεση με γκαζάκια στην πολυκατοικία που έχει διαμέρισμα η Ελίζα Βόζεμπεργκ
0
26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025, 16:30

Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.