ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025, 12:50

ΑΛΙΜΟΣ

Ο Σταθμός του μετρό στον Άλιμο βρήκε επιτέλους τον Θουκυδίδη του!

0 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025, 14:02

"Τοπόσημο" ή, καλύτερα, "φωτόσημο" (όπως εύστοχα επεσήμανε ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Βασίλης Ξένος) θα αποτελεί για την πόλη του Αλίμου, αλλά και για το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η φωτιζόμενη κατασκευή που τοποθετήθηκε  στον Σταθμό του ΜΕΤΡΟ "Άλιμος" και είναι αφιερωμένη στον Θουκυδίδη.

Η κατασκευή, που είναι τοποθετημένη και στις δύο πλευρές της αποβάθρας, περιλαμβάνει μία σύντομη αναφορά στη ζωή και το έργο του Θουκυδίδη, πληροφορίες για τον Πελοποννησιακό Πόλεμο και δύο αποφθέγματά του.

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν σε μία όμορφη τελετή, γεμάτη σύντομες - και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες- ομιλίες από τον Πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ κ. Χαράλαμπο Δαμάσκο, τον Καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ κ. Αμφιλόχιο Παπαθωμά, τον Πρόεδρο του Νοτίου Σήματος κ. Βασίλη Ξένο και την Αντιπρόεδρό του κα Κων/να Καζά Παπαγεωργίου.

Ο ηθοποιός κ. Βασίλης Καραμπούλας και ο μαθητής Χρήστος Νάκος παρουσίασαν δραματοποιημένα αποσπάσματα του "Επιταφίου". Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκαναν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Μικρογιαννάκη και Πέπη Δουρέκα, ενώ καλωσόρισμα απεύθυνε ο Γ. Γραμματέας του Νοτίου Σήματος Χρήστος Αδαμόπουλος.

"Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και συγκίνηση, γιατί ο Σταθμός μας βρήκε επιτέλους τον Θουκυδίδη του!" δήλωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. 
















Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.