ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025, 00:39

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε η Βέφα Αλεξιάδου σε ηλικία 91 ετών

0 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024, 13:03

Τα τελευταία χρόνια η Βέφα Αλεξιάδου έμενε στο σπίτι της στη Χαλκιδική. Πριν λίγο καιρό με ανάρτησή της στο Facebook αναζητούσε κάποια κυρία για να τη φροντίζει, ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο πόσταρε μέσα από το νοσοκομείο φωτογραφία της περιγράφοντας το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Βέφα Αλεξιάδου, η εθνική τηλεμαγείρισσα

Η Βέφα Αλεξιάδου έγραψε τη δική της ιστορία στον χώρο της μαγειρικής, αλλά και της τηλεόρασης. Υπήρξε η πρώτη τηλεμαγείρισσα η οποία διέγραψε τεράστια επιτυχία. Συστήθηκε στο κοινό μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, και με τη στήλη της στον «Πρωινό Καφέ» της Ελένης Μενεγάκη δημιούργησε σχολή.

Το 2003 παρουσίασε στο Mega την εκπομπή με τίτλο «Τα Μυστικά Της Βέφας», και το 2009 στο κανάλι Alter την εκπομπή «Στην κουζίνα με τη Βέφα».

Το μεγαλύτερο πλήγμα στη ζωή της τηλεμαγείρισσας

Παντρεύτηκε τον καθηγητή του ΑΠΘ Κωνσταντίνο Αλεξιάδη, με τον οποίο απέκτησε δύο κόρες: την Αλεξία, η οποία έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς στις 29 Οκτωβρίου 2014, και την Άντζελα, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 10 Φεβρουαρίου 2015. Οι θάνατοι των παιδιών της υπήρξαν το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε στη ζωή της.

Η ίδια είχε σπουδάσει χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με ιδιαίτερες σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ, επάνω στην υγιεινή των τροφών, στη διακόσμηση του τραπεζιού και στη σύγχρονη μαγειρική τέχνη.

Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί και μάλιστα δύο από αυτά τιμήθηκαν με βραβεία -το 1998 και το 2000- στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μαγειρικής στο Perigueux της Γαλλίας. Στην ίδια έκθεση, το έτος 2000, της απονεμήθηκε το ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο «Best Culinary Business Professional». 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.