ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025, 11:45

ΑΡΘΡΑ

Λάθος Μήνυμα

Νίκος Γιαννιός 0 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 10:34

Το μήνυμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, τόσο στην Ευρώπη όσο και στον τόπο μας, ήταν σαφές αλλά κανείς δεν φαίνεται να το κατάλαβε κι αν το κατάλαβε δεν το είπε γιατί δεν ήξερε τι να πει.

«Τέλος η αλαζονεία του 41%», αποφάνθηκαν τα παιδιά και τα εγγόνια του ΕΑΜ που το μυαλό τους έχει κωλύσει στην συντριβή του 1949 και το μόνο που έχουν στο νου τους είναι η παρακαταθήκη των προγόνων τους για εκδίκηση.

Τα ίδια επανέλαβε και η νέα έκδοση της Αλλαγής, των υποβρυχίων που γέρνουν, των ροζ Μπόινγκ, των τραίνων που δεν κάθονται στις στενές γραμμές των ΣΕΚ και των γενικώς «μαζί τα φάγαμε» του γνωστού ευτραφούς ξερόλα.

Όμως η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις εκλογές όλοι έχασαν πλην των κομματιδίων των λαϊκιστών και των γελωτοποιών που ανοήτως τους λένε ακροδεξιούς και κάποιων φαιδρών παρεών των καφενείων των Εξαρχείων και του Κολωνακίου που αυτοαποκαλούνται με ακατανόητη αυταρέσκεια αριστεροί και προοδευτικοί επειδή κάθεται στα αριστερά έδρανα της Βουλής όποιος από αυτούς τύχει και βρεθεί βουλευτής.

Μα το χειρότερο για όλους ήλθε τώρα με την Δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσης της 5ης Ιουλίου. Φλάπ η καρπαζιά. Όλοι κάτω. Γενική μούγγα στο ακροατήριο και όποιος ανοίγει το στόμα του λέει γελοιότητες. Ο μόνος που σώζεται από το κύμα θυμηδίας που προκαλεί ο πολιτικός λόγος, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Το μήνυμα που πήραμε από τον Λαό είναι να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στις μεταρρυθμίσεις και να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί στους τομείς της οικονομίας και της υγείας.

Απλό, λογικό και πειστικό, αλλά! Το «αλλά» πάει στα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής ειδικά στον Ευρωπαϊκό Νότο, με το 40% της Ελλάδος, το 35% της Σλοβενίας και το 20% της Κροατίας. Στον βορρά αντιθέτως οι λαοί προτίμησαν να δώσουν αυξημένη δύναμη στα κόμματα που δεν θέλουν μετανάστες στις χώρες τους και ειδικά Μ Ο Υ Σ Ο Υ Λ Μ Α Ν Ο Υ Σ. Είναι πατριώτες που δεν αρέσουν σε κανένα γιατί τους κλέβουν ψήφους και ειδικότερα στην ρομαντική αριστερά και τους ονομάζει με υβριστική διάθεση ακροδεξιούς γιατί τους φοβάται. Δεξιός τελικά είναι όποιος γράφει με το δεξί χέρι όπως ευφυώς είπε η κυρία Λατινοπούλου ή όποιος δεν συμφωνεί με τις κοτσάνες της ευρύτερης αριστεράς.

Αριστεροί, Δεξιοί και Αδέξιοι, είχα γράψει προ ετών στην ίδια εφημερίδα που διαβάζετε αυτό το άρθρο.
Μα θα προσθέσω ότι τελικά δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ευρώπη που να μην πιστεύει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έπρεπε να γίνει και ασφαλώς δεν θα είχε γίνει αν ο κ. Μπάιντεν και οι Γερμανοί Σοσιαλιστές δεν είχαν φαγωθεί να βάλουν στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ την Ουκρανία όταν όλοι γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί αρνήθηκαν στην Ρωσία του Πούτιν την είσοδό της στο ΝΑΤΟ. Λες και το έκαναν επίτηδες.

Ναι όλα αυτά έχουν συμβεί και πολλά χειρότερα θα συμβούν ακόμη μετά τις Αμερικανικές εκλογές. Θα έχουμε ευρείας κλίμακας πόλεμο ακόμη και με χρήση πυρηνικών όπλων στην Ευρώπη ή θα μας συνθλίψει ένας ενδεχόμενος Αμερικανικός απομονωτισμός αλλά Τραμπ.

Με προβληματίζει επίσης ο εξέχων ζήλος της Γαλλίας για την επέκταση του πολέμου στην Ουκρανία. Μετά την ζημιά που τους έκανε ο κ. Ομπάμα με την Αραβική άνοιξη και την διάλυση της επιτυχούς Μεσογειακής ένωσης τώρα συναινούν στον πόλεμο που θέλει ο Μπάιντεν για να καταστραφεί η Γερμανία. Παράδοξο και ανόητο αλλά δεν βρίσκω τίποτε άλλο πειστικότερο. Αντιθέτως ο δικός μας ο Κυριάκος με μια άκρως επιτυχημένη εξωτερική πολιτική, όχι μόνο θωράκισε την άμυνα της χώρας και εξασφάλισε ισχυρές συμμαχίες αλλά πέτυχε διεθνή αναγνώριση των θέσεών μας τις οποίες εξακολουθεί να τις ενισχύει σταδιακά και προσεκτικά. Έκανε όμως και κάτι ακόμη πιο σημαντικό. Έπεισε:

• Για την αναγκαιότητα μιας κοινής Ευρωπαϊκής άμυνας

• Για την οικονομική σύγκλιση πλουσίων και φτωχιών μέσω της χρηματοδότησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ

• Συμφώνησε όχι στον πόλεμο αλλά στο δικαίωμα άμυνας της Ουκρανίας αλλά η συμμετοχή της Ελλάδας είναι μικρή και άνευ σημασίας.

• Πήρε πολλά πολιτικά και όχι μόνο ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ για να ευθυγραμμισθεί η εξωτερική μας πολιτική με την δική τους.

• Απέφυγε να συγκρουστεί ευθέως με τους Αμερικανούς σε κάποια σημεία που δεν εξυπηρετούνται εις το ακέραιον τα συμφέροντά μας για να μην πάθει ότι έπαθε προς ετών ο Κώστας Καραμανλής μετά την απειλή Βέτο στη είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Εδώ είμαστε. Τα συμφέροντα των Λαών δεν εξυπηρετούνται από αυτή την σκληρή νεοφιλελεύθερη Γερμανική Ευρώπη των ολιγοπωλίων και των μιλιταριστών και το μήνυμα δεν μπορεί παρά να είναι ένα:
«Βρέστε τρόπο να αλλάξετε τα πράγματα», δεν πάμε καλά, μα καθόλου καλά.

Η Ευρώπη που οραματίσθηκαν κάποιοι σπουδαίοι άνδρες του χτες και ενέπνευσε την δική μας γενιά, δεν υπάρχει, κάποιοι κοντόφθαλμοι δεν την άφησαν να γίνει. Το σήμερα προδιαθέτει και προειδοποιεί για τον επερχόμενο εφιάλτη.

Δεν μπορώ να φανταστώ το αύριο, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος αν πράγματι δεν μπορώ ή δεν θέλω, γιατί φοβάμαι.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.