ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 17:30

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στον Άλιμο θα υπογράψει τη σύμβαση για τον παραλιακό ποδηλατόδρομο

0 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 13:35
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Υπογράφεται παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη η σύμβαση για τον παραλιακό ποδηλατόδρομο μήκους 18 χλμ.

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στον Άλιμο παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του ενοποιημένου ποδηλατοδρόμου και πεζοδρόμου, μήκους 18 χλμ, που θα ενώνει το παραλιακό μέτωπο από την Εσπλανάδα μέχρι το δημαρχείο του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 20:00 θα παραστεί και θα μιλήσει στην  εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου της Περιφέρειας Αττικής «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος», στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αλίμου.

Το εμβληματικό έργο της Περιφέρειας Αττικής που θα αναδείξει την Αθηναϊκή Ριβιέρα, συνολικού προϋπολογισμού 19,13 εκ. ευρώ είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ( ΕΣΑΑ) με τίτλο « SUB3 . Αθηναϊκή Ριβιέρα» και διατρέχει πέντε παραλιακούς δήμους (Παλαιό Φάληρο, Αλιμο, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Γλυφάδα και Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη).

Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στον Αλιμο, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ και των δημάρχων των περιοχών όπου θα υλοποιηθεί το έργο.

Νίκος Χαρδαλιάς: 'Οραμα δεκαετιών


«Σε ενάμιση χρόνο από σήμερα, δίνουμε σάρκα και οστά σε ένα όραμα δεκαετιών, παραδίδοντας στους πολίτες της Αττικής έναν αναβαθμισμένο, ελεύθερο δημόσιο χώρο, που αναδεικνύει την ομορφιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών», δήλωσε στη Realnews ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οπως επεσήμανε, «η πρωτοβουλία αυτή αντικατοπτρίζει τον οραματικό σχεδιασμό μας για την Αττική του μέλλοντος, καθώς συνδυάζει όλες τις παραμέτρους που χαρακτηρίζουν ένα έργο πνοής.

Η προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, στην οποία το ποδήλατο κατέχει εξέχουσα θέση, συναντά την
αισθητική και λειτουργική ενοποίηση ενός προνομιακού χώρου της Αττικής, εξασφαλίζοντας απόλυτη προσβασιμότητα σε όλους τους πολίες.

Ολα αυτά σε συνδυασμό με την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του παραλιακού μετώπου, την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος και την παροχή του αυτονόητου δικαιώματος κάθε πολίτη στον δημόσιο χώρο. Ολα αυτά τα στοιχεία που θέτουν τις βάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας».

Βιώσιμη κινητικότητα


Στο πλαίσιο των δράσεων για τις στρατηγικές αστικές αναπλάσεις, οι οποίες προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα στην Περιφέρεια Αττικής με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της χώρας δημιουργείται μια ολοκληρωμένη ποδηλατική διαδρομή και περιπάτου.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι μια ακτογραμμή μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νομού Αττικής, που εκτείνεται από το λιμάνι του Πειραιά έως το ακρωτήριο του Σουνίου.

Το έργο αφορά το πρώτο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας από το Μοσχάτο έως τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξαιρουμενων του φαληρικού όρμου, της μαρίνας του Αλίμου, του συνόλου της παραλίας του Ελληνικού καθώς εκεί πραγματοποιούνται τα έργα της επένδυσης και του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας

Ο στόχος του έργου είναι η δημιουργία, μέσω της ανάπλασης που συγκεκριμενοποιείται με την κατασκευή του πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου, ενός αναβαθμισμένου ελεύθερου δημόσιου χώρου, που αποδίδεται στους πεζούς, στους ποδηλάτες, στα παιδιά όλου του λεκανοπεδίου.

Κατά τον σχεδιασμό της μελέτης, το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο διεκδικεί χώρο από τον διαθέσιμο δημόσιο χώρο για την ασφαλή και άνετη κίνησή του και εντάσσεται στο ήδη διαμορφωμένο περιβάλλον .

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.