ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 17:50

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελλάδα και Κύπρος λένε όχι στην εργαλειοποίηση των ασυνόδευτων ανηλίκων

0 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 10:56

Σοφία Βούλτεψη, Μαριλένα Ευαγγέλου.

Ελλάδα και Κύπρος λένε όχι στην εργαλειοποίηση των ασυνόδευτων ανηλίκων από οργανωμένο έγκλημα και ριζοσπαστικοποίηση

Η προσφυγική κρίση, η εργαλειοποίηση των προσφύγων και οι συνέπειές τους στους ευάλωτους και στους ασυνόδευτους ανήλικους, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, κατά την επίσκεψη εργασίας της Κύπριας υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένας Ευαγγέλου και την ενημέρωσή της από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη.

Οι δύο υφυπουργοί συμφώνησαν πως για την Ελλάδα και την Κύπρο, χώρες πρώτης γραμμής, η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού αποτελεί απειλή για την εθνική κυριαρχία και την εθνική ασφάλεια.

Στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζουν ο συνδυασμός της προστασίας των συνόρων και της προστασίας των ανθρώπων, η αποτροπή της εργαλειοποίησης των ασυνόδευτων ανηλίκων από το οργανωμένο έγκλημα και την ριζοσπαστικοποίση, η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και η στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Η κ. Βούλτεψη διαβεβαίωσε την κ. Ευαγγέλου ότι από την πλευρά της θα προσφέρει όλη την τεχνογνωσία και τις διεθνώς αναγνωρισμένες και βραβευμένες καλές πρακτικές της Ελλάδας, με προοπτική να μπουν οι βάσεις για μια περισσότερο ολοκληρωμένη συνεργασία, ειδικά μετά την δημιουργία υφυπουργείου Μετανάστευσης στην Κύπρο και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Νικόλα Ιωαννίδη.

Οι κυρίες Βούλτεψη και Ευαγγέλου, επισκέφθηκαν την δομή επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργεί ο ΔΟΜ στον Πειραιά, το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του ΔΟΜ στο Ίλιον, το Κέντρο Φιλοξενίας της ΜΕΤΑδρασης στη Σάμο, καθώς και την ασφαλή ζώνη για ασυνόδευτους ανηλίκους στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου, που έχει αναλάβει η ΜΚΟ «Ζεύξις» με την χρηματοδότηση της ελβετικής κυβέρνησης.

Οι δύο υφυπουργοί συνοδεύονταν από ομάδα Κυπρίων εμπειρογνωμόνων, την πρόξενο της Κύπρου, τον Γενικό Γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας Ηρακλή Μοσκώφ, την Γενική Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Στελλίνα Σιαράπη, τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Διοικητή της ΥΠΥΤ Βαγγέλη Κωνσταντίνου.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.