ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 03:30

ΒΟΥΛΑ

Λέσχες Φιλίας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πρότυπο λειτουργίας και υπηρεσιών

0 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 14:40

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας. Ο σεβασμός που δείχνει η πολιτεία και η βοήθεια που παρέχεται στους ηλικιωμένους, αποτελούν δείγμα πολιτισμού και αναγνώρισης της προσφοράς τους στην κοινωνία. 

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας σήμερα, αποτελούν ένα ενεργό και πλειοψηφικό “συστατικό” της
 ανάπτυξης του τόπου μας. Δεν είναι αδρανείς και δεν βρίσκονται στο περιθώριο. Αντίθετα, στην εποχή μας διαδραματίζουν έναν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεων τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους αναλαμβάνοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων τη φροντίδα των εγγονιών τους.

Ο παππούς και η γιαγιά είναι οι θεμέλιοι λίθοι της Ελληνικής Οικογένειας και οφείλουμε να αναγνωρίζουμε  τη συνεισφορά τους σ' αυτήν.    
 
Ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία, είναι δείγμα πολιτισμού και ωριμότητας του κοινωνικού συνόλου. Δεν είναι υποχρέωση, ούτε ικανοποίηση κάποιας ανάγκης. Είναι μία αυτονόητη αναγνώριση της προσφοράς και του έργου τους στη ζωή και στην οικογένεια. 

Οι Λέσχες Φιλίας (ΚΑΠΗ) στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θεωρούνται από τις πολυπληθέστερες και πιο ποιοτικές λέσχες, οι οποίες πραγματοποιούν πληθώρα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων για τα μέλη τους.
Τα μέλη ανέρχονται στα 3.621 και είναι δημότες και των τριών δημοτικών ενοτήτων της Βάρης της Βούλας και της Βουλιαγμένης.Στις λέσχες οργανώνεται πληθώρα δράσεων δημιουργικής απασχόλησης όπως μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής και αγγλικών ενώ όσα μέλη ενδιαφέρονται να αθληθούν υπάρχουν μαθήματα yoga, pilates και γυμναστικής με έμπειρους γυμναστές.                                                                                             

Παράλληλα, διοργανώνονται πολλές δωρεάν μονοήμερες εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, ενώ εξασφαλίζονται κάθε χρόνο εισιτήρια σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις. Οι λέσχες φροντίζουν και για την ψυχαγωγία των μελών τους διοργανώνοντας 3 ετήσια γλέντια με φαγητό και μουσική χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.Επίσης οι λέσχες παρέχουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στα μέλη τους από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (ουρολόγους, πνευμονολόγους οφθαλμίατρους) ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε πρόγραμμα προληπτικών υπερήχων αορτής σε συνεργασία με γνωστό νοσοκομείο.Ο Δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, όπως δήλωσε στο vimaonline.gr η υπεύθυνη των Λεσχών Αντιδήμαρχος Θεμάτων Τρίτης Ηλικίας και Δημόσιας Υγείας Νανά Κάραγιαν και επί σειρά ετών δημοτική σύμβουλος, φροντίζει συνεχώς να αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών των Λεσχών ώστε οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες, και να αποτελούν από τις καλύτερες και πιο ποιοτικές δομές ηλικιωμένων στην Αττική.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: 

Λέσχη Φιλίας Βάρης: Τερψιχόρης 4, Βάρη, τηλ. 2108972203
Λέσχη Φιλίας Βούλας: Ζεφύρου 2, Βούλα,  τηλ. 2108956061
Λέσχη Φιλίας Βουλιαγμένης: Αφροδίτης 2, Βουλιαγμένη, τηλ. 2132020707
 Γραφείο Λεσχών Φιλίας: Ζεφύρου 2, Βούλα, τηλ. 2132019901 / 921

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.