ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 17:16

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιωακειμίδης: Ν' αλλάξει ο διοικητικός χάρτης και τα παράδοξά του στους Δήμους και στις Περιφέρειας της χώρας

0 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 12:48

"Τα πρώτα σημαντικά ζητήματα τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης", ανέφερε ο Γιώργος Ιωακειμίδης, Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης της Περ. Αττικής με την παράταξη Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης στη συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τον Υπουργό κ. Λιβάνιο και τον Υφυπουργό κ. Σπανάκη.

|Οι προτάσεις μας", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, "ήδη από το προηγούμενο θεματικό συνέδριο της Πάτρας, για την πρόβλεψη της Μητροπολιτικής Αυτοδιοίκησης στην επόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και για την αναμόρφωση των αποκεντρωμένων διοικήσεων βρήκαν ευήκοα ώτα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το μεν, όμως, αυτό θετικό γεγονός συνυπάρχει με το αρνητικό και οξύμωρο γεγονός, ότι η ΕΝΠΕ δεν υιοθέτησε τις προτάσεις μας, βήμα το οποίο πραγματοποίησε κατευθείαν από μόνη της, η Διοίκηση του ΥΠΕΣ. Η ΕΝΠΕ οφείλει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από το Υπουργείο στα ζητήματα που την αφορούν. Κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν το βλέπουμε στην πράξη".

"Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε ο πρ. Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, προτείναμε επιτέλους να αλλάξει ο διοικητικός χάρτης και τα παράδοξά του στους Δήμους και στις Περιφέρειες της Ελλάδας. Δεν είναι δυνατόν, ο Δήμος Αχαρνών να ανήκει στην Ανατολική και όχι στη Δυτική Αττική, το Λουτράκι να υπάγεται στην Περιφέρεια Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Κύθηρα με την Τροιζήνα στην Περιφέρεια Αττικής, επειδή κάποτε βόλευε λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Κάποιος πρέπει να τολμήσει να βάλει τις περιοχές στις γεωγραφικές τους θέσεις. Παράλληλα, ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί είναι οι αρμοδιότητες σε περίπτωση πυρκαγιάς. Για άλλα ευθύνεται ο Δήμος, άλλα η Περιφέρεια και άλλα το Υπουργείο. Πρέπει αυτά να λυθούν άμεσα", σημείωσε ο Γιώργος Ιωακειμίδης.

Κλείνοντας, τη δήλωσή του ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Αττικής, ανέφερε πως με ενδιαφέρον άκουσε την πρόταση του κ. Χαρδαλιά για συμπράξεις και συμπορεύσεις στις Περιφερειακές Διοικήσεις. Η απλή αναλογική αυτό είχε σκοπό, υποστήριξε ο Γιώργος Ιωακειμίδης, να εμπλουτίσει στη διοίκηση και στην κοινωνία μία κουλτούρα συνεργασίας. Η αλλαγή της κουλτούρας, συνέχισε, κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει να γίνεται στην Ελλάδα, ούτως ή άλλως προς τα εκεί πηγαίνει και η κεντρική Διοίκηση, καθώς οι κυβερνήσεις, όπως φαίνεται, θα πρέπει να είναι στα ευρωπαϊκά πλαίσια της συνεργασίας.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.