ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 16:35

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακαθάριστα οικόπεδα: 515.480 δηλώσεις και 3.804 καταγγελίες – Drones επιτηρούν τις δασικές εκτάσεις

0 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 16:06

Κατακόρυφα αυξήθηκε ο αριθμός των δηλώσεων για τα ακαθάριστα οικόπεδα τα τελευταία 24ωρα και ενώ η χώρα περικυκλώνεται και σήμερα, Δευτέρα (01.07.24) από φωτιές.

Ενημερώνοντας το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι μέχρι στιγμής στις 515.480 ανέρχονται οι δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν κατατεθεί 3.804 καταγγελίες για ακαθάριστα οικόπεδα. Όπως σημείωσε ο κ. Κικίλιας, δήμοι και Πυροσβεστικές υπηρεσίες έχουν ενημερώσει τους υπόχρεους με κάθε πρόσφορο μέσο, ενώ διενεργούνται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι και αυτοψίες.

Υπενθυμίζεται πως έχει δοθεί παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ως τις 15 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός αναφέρθηκε στην επιτήρηση δασικών εκτάσεων με drones συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών με στόχο την έγκαιρη προειδοποίηση για πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές.

Το σύστημα περιλαμβάνει συστήματα τηλεκατεύθυνσης των drones, οθόνες μετάδοσης δεδομένων και παρακολούθησης του πεδίου, σύστημα επικοινωνίας με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας, σύστημα μετάδοσης φωνητικών εντολών, μετεωρολογικό σταθμό και server καταγραφής.

Για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών αξιοποιούνται μέχρι σήμερα 26 κέντρα επιχειρήσεων, 26 συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και 104 εκπαιδευμένοι χειριστές drones, ενώ θα αξιοποιηθούν ακόμη 9 κέντρα επιχειρήσεων, 9 συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και 36 εκπαιδευμένοι χειριστές drones.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.