ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 17:26

ΒΟΥΛΑ

Ενημερωτικό Εργαστήριο (Workshop) για το έργο AI4GOV

0 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 14:15

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού διοργάνωσε με επιτυχία διαδικτυακό ενημερωτικό εργαστήριο (Workshop), την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο του έργου AI4GOV του Προγράμματος Horizon Europe. Το έργο AI4GOV, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποσκοπεί στην ανάδειξη του δυναμικού της Τεχνητής Νοημοσύνης και των τεχνολογιών Big Data και τη συμβολή τους στη λήψη αποφάσεων, υπηρετώντας τον πολίτη και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν οι στόχοι και τα βασικά παραδοτέα του έργου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τη συνεισφορά του Υπουργείου Τουρισμού σε αυτό με την παροχή δεδομένων (ποσοτικών και ποιοτικών) για τις τουριστικές ροές στην περιοχή, προκειμένου να καταδειχθεί πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με τη χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης η επίδραση των επισκεπτών σε βασικές λειτουργίες του Δήμου, όπως π.χ. καθαριότητα και στάθμευση. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων απέσπασαν και οι εκπαιδευτικές δράσεις του έργου για την ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της ανάπτυξης MOOCs (Massive Open Online Courses), τα οποία αποτελούν μία απλή και κατανοητή εισαγωγή στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το: HYPERLINK "https://ai4gov-project.eu/"https://ai4gov-project.eu/

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.