ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 18:08

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Δημητρίου Μάλλιου για την «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

0 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 16:49

 Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου Δημητρίου Μάλλιου για την «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Η Κυριακή των Αγίων Πάντων, πέραν του αμιγώς θρησκευτικού της χαρακτήρα, έχει ξεχωριστή αξία και σημασία, για τη δική μας, μεγάλη αστυνομική οικογένεια.

Η ημέρα αυτή, έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Τιμής για τους Απόστρατους του Σώματος.

Είναι η ημέρα που επέλεξε η Πολιτεία, για να αποδώσει με ιδιαίτερο συμβολισμό, την τιμή και την αναγνώριση στους ανθρώπους εκείνους που προέταξαν το δημόσιο συμφέρον έναντι του προσωπικού και προσέφεραν στη Χώρα και την κοινωνία τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, προκειμένου τηρηθεί το κοινωνικό συμβόλαιο, προκειμένου εξασφαλισθεί η κοινωνική ειρήνη.

Τιμούμε σήμερα όλους εσάς που με το έργο, τη στάση ζωής και το παράδειγμά σας, δημιουργήσατε την παρακαταθήκη εκείνη, η οποία συντηρεί την παράδοση και διαμορφώνει την προοπτική και την πορεία του Σώματος.

Αλήθεια, ας αναρωτηθούμε, ποια είναι διαχρονικά, τα βασικά χαρακτηριστικά του αστυνομικού θεσμού;

Αδιαμφισβήτητα είναι η συνέχεια στο χρόνο και η συνέπεια στην προσφορά, χαρακτηριστικά που κατέστησαν τον Οργανισμό μας, σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο στην αντίληψη των πολιτών. Αυτή την πολύτιμη παρακαταθήκη τη δημιουργήσατε εσείς, που ολοκληρώσατε την υπηρεσιακή σας διαδρομή πριν από εμάς, που παραμένετε πάντοτε συνάδελφοι, που είστε αναπόσπαστα και ενεργά μέλη του αστυνομικού οργανισμού.

Οφείλουμε λοιπόν όλοι και ιδίως εμείς, οι συνεχιστές της Ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας, να θυμόμαστε, να σεβόμαστε, να υπερασπίζουμε και να τιμούμε το έργο και την προσφορά σας. Να προσπαθήσουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις, να μιμηθούμε το παράδειγμά σας και να συνεισφέρουμε στη μακρόχρονη και ένδοξη Ιστορία του Σώματος, ώστε με τη σειρά μας, να
εμπνεύσουμε τους νεότερους συναδέλφους μας.

Η προσφορά σας όμως στο κοινωνικό σύνολο, δεν σταμάτησε με την ολοκλήρωση της επαγγελματικής σας διαδρομής στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως καλά γνωρίζετε στην κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε, καταγράφονται φαινόμενα ακραίας βίας, στα οποία η οργανωμένη Πολιτεία καλείται να δώσει ολιστική απάντηση.

Έξαρση της βίας των ανηλίκων, κατακόρυφη αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, οπαδική βία, με την ελληνική κοινωνία να θρηνεί τον τελευταίο χρόνο έναν νεκρό πολίτη και η αστυνομική οικογένεια, ένα από τα παιδιά της, τον αείμνηστο Γιώργο Λυγγερίδη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε προβεί ως Σώμα σε ένα πλαίσιο δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων βίας με ορατά ήδη αποτελέσματα.

Σε αυτήν την επίπονη και διαρκή προσπάθεια μπορείτε να ενταχθείτε κι εσείς, ώστε να εμφυσήσετε στον κοινωνικό σας περίγυρο, σε συγγενείς και φίλους, το ήθος, τις αξίες και τα ιδανικά με τα οποία υπηρετήσατε τον πολίτη, διαδίδοντας το μήνυμα ότι οι δυσκολίες, τα προβλήματα και οι όποιες διαφορές δεν επιλύονται με τη χρήση βίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαι βέβαιος ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες.

Ας αποτελέσει λοιπόν η ημέρα που γιορτάζουμε σήμερα, η ημέρα προς τιμή των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ημέρα που το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συναντιούνται και ορίζουν τη συνέχιση του καθημερινού μας αγώνα για εξασφάλιση της συνοχής και της ενότητας της κοινωνίας μας, που ορίζουν τη συνέχεια της κοινής προσπάθειας στήριξης της πατρίδας μας για ευημερία και πρόοδο.

Σας ευχαριστώ.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.