ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 01:38

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δένδιας: Η Ελλάδα θα αποκτήσει 20 νέα F-35 τελευταίας τεχνολογίας

0 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 18:39

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε:

«Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών της εθνικής αντιπροσωπείας, της Βουλής των Ελλήνων, είχα τη δυνατότητα να εισηγηθώ δύο σημαντικά κεφάλαια της «Ατζέντας 2030».

Κατ’ αρχάς την απόκτηση 20 αεροσκαφών τύπου F-35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή. Ένα σημαντικό όπλο που θα δώσει μια μεγάλη δυνατότητα στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Θα διασφαλίσει την δυνατότητά της αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας μας από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Και από την άλλη, την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης, στην Ελλάδα, με προδιαγραφές ειδικές, της φρεγάτας Constellation, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Μιας φρεγάτας που εφόσον αποφασίσουμε την ναυπήγηση της, μετά από αυτό το αρχικό στάδιο θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό όπλο για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Θα είναι ένα δεύτερο μεγάλο όπλο μετά τις φρεγάτες ‘Belharra’, που θα μπορέσει να στηρίξει την πορεία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον 21ο αιώνα.

Θέλω επίσης να δηλώσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για το επίπεδο της συζήτησης, αλλά και για τη συναίνεση που σε βασικά θέματα διαμορφώνεται».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.