ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 17:43

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H ΚΕΔΕ εκπροσωπεί την Αυτοδιοίκηση στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης

0 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 20:58

Τις θέσεις και τις απόψεις της ΚΕΔΕ για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης με τίτλο «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή, διατάξεις για το Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις», κατατέθηκαν χθες στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, από αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Βλάσση Σιώμο, πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ και αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης η διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Σρέτσκοβιτς και ο επιστημονικός σύμβουλος Δημήτρης Μπαϊρακτάρης.
Κατά την παρέμβασή του ο κ. Σιώμος υπογράμμισε την επιβεβλημένη ανάγκη εκπροσώπησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της ΚΕΔΕ στα δύο υπό ίδρυση όργανα, ήτοι στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης και το Ταμείο Κρατικής Αρωγής, που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου.

Επίσης τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την άσκηση από τους δήμους της αρμοδιότητας κατεδάφισης επικίνδυνων κτιρίων και μάλιστα σε χρονικό διάστημα έως τριών ημερών και σε ορισμένες περιπτώσεις αυθημερόν. Τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι για να μπορέσουν οι δήμοι να ανταποκριθούν στη διαδικασία αυτή θα πρέπει να διασφαλίζεται η ευελιξία για την άμεση ανάθεση σε εξειδικευμένα συνεργεία κατεδάφισης, το ανθρώπινο δυναμικό και η διοικητική ικανότητα για την επίβλεψη και ολοκλήρωση των κατεδαφίσεων αυτών. Ως εκ τούτου ζητήθηκε να προβλεφθούν στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο οι παραπάνω ειδικές πρόνοιες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατά τη συζήτηση θετικά αντιμετωπίστηκε από τον παριστάμενο υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλο το αίτημα της ΚΕΔΕ για εκπροσώπηση της στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.