ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 18:27

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανελλήνιες 2024: Αύριο μετά τις 13:00 η ανακοίνωση βαθμολογιών

0 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 13:39

Αύριο, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, μετά τις 13.00, θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr , πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.

Πώς αναμένεται να κινηθούν οι βαθμολογίες

Πολύ λιγότερα τα φετινά γραπτά των Πανελλαδικών, αναμένεται να είναι όσα θα έχουν βαθμολογηθεί με άριστα, δηλαδή 18-20. Αναπόφευκτη θα είναι η πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές, όπως οι Νομικές, οι Ιατρικές, οι Πολυτεχνικές.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, στην 1η Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, μειωμένος θα είναι ο αριθμός των άριστων γραπτών κυρίως στην Ιστορία και στα Αρχαία. Στην Ιστορία, ο ένας στους 10 αναμένεται να έχει αριστεύσει ενώ στα Αρχαία, ο ένας στους 25 υποψηφίους.

Με την προϋπόθεση ότι ισχύουν τα ανωτέρω, φαίνεται ότι δεν θα ‘γλυτώσουν’ την πτώση των βάσεων σχολές όπως οι Νομικές ή οι Ψυχολογίες, που είναι παραδοσιακά υψηλόβαθμες.

Για τη 2η και 3η Ομάδα Προσανατολισμού, δηλαδή Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας αντίστοιχα, η Φυσική προβλέπεται να παίξει τον καθοριστικό ρόλο στον περιορισμό των αρίστων γραπτών σε μόλις 1 στα 25. Σε περίπτωση που επικρατήσει αυτή η πρόβλεψη, τόσο οι Πολυτεχνικές όσο και οι Ιατρικές Σχολές θα δουν πτώση μορίων πάνω από 500 μόρια, όπως είχε καταγράψει το ΘΕΜΑ.

Στα Μαθηματικά – μάθημα κοινό στη 2η και 4η Ομάδα Προσανατολισμού, δηλαδή Θετικών Σπουδών και Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα – αναμένεται πως κάτω από τη βάση έχουν γράψει πάνω από τους 7 στους 10.


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.