ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 01:49

ΑΡΘΡΑ

Δήγματα Ιουνίου

Κώστας Δημ. Χρονόπουλος 0 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 11:28

TOY ΚΩΣΤΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Α) Πού οφείλεται η αποχή;
Ανησυχούν πολιτικοί, πολίτες , δημοσιογράφοι, άρθρογράφοι, αναλυτές , κ. α και προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους. Γιατί τόση και τέτοια αποχή-και – στις Ευρωεκλογές;. Έλα ντε; Ευθύνονται τάχα τα μπάνια και η θερινή ραστώνη; Ή μήπως επειδή γίνεται κομματικό παιχνίδι εν ου παικτοίς , από μέρους των κομμάτων που -σκόπιμα; παίζουν σε λάθος γήπεδο (Εθνικών Εκλογών) αντί Ευρωεκλογών;. Μας ζήτησαν να ψηφίσουμε … ευρωπαϊκά για τα περιουσιακά στοιχεία των κ. κ Αρχηγών των Κομμάτων , την ακρίβεια, τα Τέμπη , τον Θεσσαλικό Κάμπο, το Μάτι . Αλληλοκατηγορίες , υβρεολόγιο , λασπολογία , λαϊκισμός , κ. α ανάλογα, ιδιαίτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος ζητήματα. Δεν κατάλαβα γιατί θα ‘πρεπε όλοι να προσέλθουμε στις Ευρωκάλπες, επειδή το μέγα διακύβευμα είναι η τιμή της φέτας και το «πόθεν έσχες» του κου Αρχηγού της Αξ. Αντιπολίτευσης ;. Αυτό θα συζητήσουν στις Βρυξέλες οι Ευρωβουλευτές μας που θα εκλεγούν;

Ακούσατε άραγε τίποτα για:
Τον τερματισμό (εθνικού μεγέθους διεκδίκηση) της κατοχής επί 50 χρόνια του περίπου 40% του Κυπριακού εδάφους, από την (ειρηνο) φιλη σύμμαχο Τουρκία;.
Τι στάση θα κρατήσουν στο Σκοπιανό που επιμένει στον πολιτειακό και πολιτικό αυτοπροσδιορισμό τους;.
Τι –πρέπει να – θα γίνει με τον φιλέλληνα και θαυμαστή του κου Μπελέρη Αλβανό Πρωθυπουργό;
Τι στάση – οφείλει να –κρατήσει η Ε.Ε απέναντι στα αλλοπαρμένα , μεγαλεπήβολα, παρανοϊκά , επιθετικά, επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας;.

Πως θα θωρακιστεί η Ε.Ε αμυντικά;

Πως θα –πρέπει οπωσδήποτε να –αποκτήσει ενιαία στρατιωτική και εξωτερική πολιτική εχθές;

Πως θα οριοθετήσει –εχθές – τα αδιαπραγμάτευτα σύνορά της;

Τι ενιαία στάση πρέπει να κρατήσει στο Μεσανατολικό και το Ουκρανικό; 

Αυτά είναι μερικά από εκείνα που επιβάλλεται να απασχολήσουν τους Ευρωβουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου.

Και... επειδή δεν ακούσαμε απολύτως τίποτα σχετικά , θα διατυπώσω την δική μου –εκ διαμέτρου αντίθετη – απορία ως προς τη συμμετοχή και αποχή:

Το ορθό / λογικό ερώτημα δεν (θα πρέπει να) είναι «γιατί τόσο μεγάλη αποχή", αλλά "γιατί τέτοια αδικαιολόγητη (για άνευ λόγου/αντικείμενο) συμμετοχή!!

Εκτός και αν επειδή λύθηκε επιτέλους ο γρίφος του Ελληνισμού που θέλει να συνεχίζεται η (ηθελημένη ή μη, αδιάφορο) σύγχυση ανάμεσα στο «πόθεν» και στο «έσχες».

Διευκρινιστική προσφορά της στήλης:
Τα δύο πάνε μαζί, σιαμαία. Δεν νοείται «πόθεν» χωρίς το «έσχες», ούτε «έσχες» χωρίς «πόθεν». Συνεπώς η κολοβή δήλωση μόνον του «έσχες» είναι της πλάκας, άνευ ουσιαστικής σημασίας και πολιτικοκοινωνικής αξίας (!).

Β) «ΤουκροΒρεττανικά» Μάρμαρα.
Καυγάς /αντιπαράθεση έγινε μεταξύ «φίλων και συμμάχων» πολυαγαπημένων και σφόδρα φιλελλήνων. Οι –τότε – κατακτητές Τούρκοι, οικειοποιήθηκαν –και –τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Ο κλέφτης Έλγιν τα άρπαξε και τα έδωσε στην (επαγγελματία;) κλεπταποδόχο γηραιά Αλβιώνα, η οποία , έκτοτε, αρνείται να τα δώσει στην Ελλάδα /Μουσείο της Ακρόπολης, επειδή τα... αγόρασε από τον Λόρδο Έλγιν, ο οποίος τα είχε αγοράσει από τους Τούρκους. Άρα όλα νόμιμα, καθαρά , έντιμα, πλιατσικοαρπακτικά. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!. Έλα όμως που έρχονται σήμερα οι Αρχαιολόγοι και Ιστορικοί Τούρκοι και ισχυρίζονται ότι ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο φιρμάνι Τουρκικό;. Η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος ανάλογο με το απύθμενο μέγεθος της αρπαγής, της κλεψιάς, της κλεπταποδοχής και της άθλιας υποκρισίας των... «φίλων»!

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.