ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 02:12

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Αthens Riviera Summit: Οι δήμαρχοι Κωνσταντέλλος και Φωστηρόπουλος στη διεθνή οικονομική σύνοδο

1 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 23:49

Στα πλαίσια του Athens Riviera Summit και στην ενότητα για τους δήμους της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μίλησαν οι δήμαρχοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.Στη σημασία της βιωσιμότητας που μπορούν να πετύχουν οι Δήμοι των νοτίων προαστίων, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Ανέπτυξε σειρά σκέψεων και δράσεων από πλευράς του δήμου προς αυτή την κατεύθυνση, όπου όπως είπε οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μία σειρά από δράσεις που έρχονται σε επαφή με όλο το φάσμα του φυσικού περιβάλλοντος. Με μία ακτογραμμή 28 χιλιομέτρων, ξενοδοχεία και επιλογές αναψυχής πέντε αστέρων, συνδυάζονται σε μία ξεχωριστή γεωμορφολογία και καθιστούν τον δήμο κορυφαίο προορισμό μητροπολιτικού τουρισμού.

"Αναφέρθηκα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως δήμος που βρίσκεται στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας και τις στρατηγικές που ακολουθούμε ως δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης και την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Έχουμε δώσει τεράστιες μάχες με την κεντρική διοίκηση ώστε τα ΕΣΧΑΔΑ και τα ΕΣΧΑΣΕ να ακολουθούν του περιβαλλοντικούς όρους που συνάδουν με την περιοχή μας.Στον δήμο μας, όλες οι επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας ακόμα και εάν έχουν προκύψει από ΕΣΧΑΔΑ και ΕΣΧΑΣΕ και αποτελούν σχέδια χρήσεων γης και χωροθέτησης στρατηγικών επενδύσεων (Master Plan), και τα οποία εγκρίνονται με Προεδρικό Διάταγμα, ακολουθούν ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ τις κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου σχετικά με την λειτουργία τους και δεν αδειοδοτούνται ούτε ελέγχονται κεντρικά από απρόσωπες υπηρεσίες Υπουργείων. Αδειοδοτούνται, ελέγχονται και σφραγίζονται εάν χρειαστεί από την δημοτική αρχή.

Πιστεύουμε απαρέγκλιτα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να είναι ο αποκλειστικός ρυθμιστής των τοπικών υποθέσεων, όπως άλλωστε επιτάσσει και το 102 άρθρο του Συντάγματος.

Θέλουμε την πόλη μας, έναν βιώσιμο προορισμό, κατάλληλο να υποδέχεται επισκέπτες υψηλού οικονομικού αποτυπώματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη τη φέρουσα ικανότητα τουριστικής ανάπτυξης της πόλης, η οποία θα ικανοποιεί τη σχετική ζήτηση, δεν θα επιβαρύνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά αντιθέτως θα την αναβαθμίζει.

Πετύχαμε με μεθοδικότητα και εντατική στρατηγική να μας αποδοθούν περίπου 700 στρέμματα προς διαχείριση από την ΕΤΑΔ. Μία μεγάλη πρόκληση. Στο πρώην κάμπινγκ της Βούλας εγκαινιάζονται οι εγκαταστάσεις του Glamping, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στη Β’ Πλαζ Βούλας και λειτουργεί ξανά η Πλαζ της Βάρκιζας. Η ανάπλαση των ακτών αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και υπό τη διαχείριση του δήμου, προκειμένου να προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς όφελος των κατοίκων. Υπολογίζουμε ότι τα οφέλη ανέρχονται σε περίπου 1 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση των συγκεκριμένων υποδομών».Τέλος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης που εγκαινιάστηκε πρόσφατα λέγοντας πως "παρά τις δυσκολίες και τις υπονομεύσεις, εμείναμε να στηρίζουμε τη Μαρίνα Βουλιαγμένης και θεωρώ ότι δικαιωθήκαμε. Δημιουργήθηκε μία μαρίνα κόσμημα που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς|.

Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου: Εφαρμόζουμε μέτρα για την προστασία της ακτογραμμής από τη ρύπανση και την υποβάθμιση 

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου απαρίθμησε μία σειρά ενεργειών που υλοποιούνται στον δήμο. «Η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι ένα κόσμημα της Αττικής. Όχι μόνο γιατί το φυσικό περιβάλλον είναι καταπληκτικό, αλλά και γιατί οι δήμαρχοι έχουν ένα μεγάλο προτέρημα: τη συνεργασία. Καμία περιοχή δεν μπορεί να προχωρήσει μόνη της. Ο στόχος είναι να αναδείξουμε αυτή την περιοχή, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι η ανάπτυξη είναι υπεύθυνη και βιώσιμη».

«Προχωρήσαμε στη διενέργεια ενός ολοκληρωμένου master plan. Εφαρμόζουμε μέτρα για την προστασία της ακτογραμμής από τη ρύπανση και την υποβάθμιση. Η απομάκρυνση απορριμμάτων και εγκαταλειμμένων σκαφών, είναι μία από αυτές τις ενέργειες. Ακόμα και μετά το 2004 εξακολουθούσαν να λειτουργούν εκεί παράνομα καρνάγια, γιατί δεν είχε ασχοληθεί κανείς να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουμε οι δήμαρχοι».

«Αναβαθμίζουμε τους χώρους του Πάρκου Φλοίσβου, ενώ προχωρούμε στην ανακατασκευή του εμβληματικού κτιρίου του Φλοίσβου, ένα κτίριο 100 ετών που θα προχωρήσουμε στην ανακαίνισή του για να μπορέσουν όλοι να απολαμβάνουν αυτό το τοπόσημο της πόλης».

Κρίσιμος τομέας κατά τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου είναι η βελτίωση των συγκοινωνιακών συνδέσεων, η βελτίωση των δημοσίων υποδομών με στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων αλλά και την βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών. Στο πλάνο είναι και ένα πάρκινγκ 400 θέσεων στην παραλιακή ζώνη του Φαλήρου.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 20.06.24
Συνιστώ να βάλετε στο Master Plan την μονοδρόμηση και υπογειοποίηση των μεγάλων λεωφόρων Ποσειδώνος και Αμφιθέας με νέους σύγχονους κόμβους σε όλες τις μεγάλες διασταυρώσεις, με καλαμακίου, Αλίμου λεωφόρου Βουλιαγμένης αλλά και στην μεταξύ του διασταύρωση. Διαφορετικά η Ριβιέρα θα γίνει εφιάλτης
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.