ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 03:29

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Βουλιαγμένη - Athens Riviera Summit 2024: «Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ως διεθνής επενδυτικός και τουριστικός κόμβος

1 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 23:31

Ξεκίνησε σήμερα 18 Ιουνίου η διεθνής οικονομική σύνοδος Athens Riviera Summit 2024, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουνίου 2024.  Η σύνοδος πραγματοποιείται στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, τεχνοκρατών και επικεφαλής οργανισμών από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή, κ.α.

Μέσα από διαδραστικά πάνελ συζήτησης, εταιρικές παρουσιάσεις, στρογγυλές τράπεζες, επιχειρηματικές συναντήσεις, καθώς και το Συμπόσιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το Athens Riviera Summit 2024 επιδιώκει να διαμορφώνει ένα ευνοϊκό πλαίσιο για την προώθηση του πολυσυμμετοχικού διάλογου και την οικοδόμηση συνεργασιών.

Η Σύνοδος της Αθηναϊκής Ριβιέρας τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Τουρισμού, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της περιφέρειας Αττικής και της Τραπέζης της Ελλάδος.

Τις επενδύσεις, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, καθώς και τις ευκαιρίες στην περιοχή της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα θέσει σε πρώτο πλάνο το Athens Riviera Summit 2024, στο πλαίσιο του άξονα «Η Αθηναϊκή Ριβιέρα ως διεθνής επενδυτικός, αναπτυξιακός και τουριστικός κόμβος: προωθώντας το momentum». Καθώς η Αθηναϊκή Ριβιέρα μετασχηματίζεται σε πόλο έλξης σημαντικών επενδύσεων και βρίσκεται στο επίκεντρο του εγχώριου και διεθνούς ενδιαφέροντος, επί τάπητος θα τεθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σε κεντρικούς τομείς του παραλιακού μετώπου, όπως το real estate, ο τουρισμός, οι υποδομές, καθώς και η γαλάζια οικονομία, με γνώμονα τη στρατηγική προβολή της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής.

Στον θεματικό πυλώνα «Πλοήγηση της Ελληνικής Οικονομίας: επενδυτικές προοπτικές, deals, στρατηγικές ανάπτυξης», η σύνοδος θα επιχειρήσει να αναδείξει τις πρωτοβουλίες και τη σημασία της προσέλκυσης βιώσιμων ξένων επενδύσεων, με τις συζητήσεις να εστιάζουν στις συνεργασίες που αναμορφώνουν το επενδυτικό τοπίο, στα πολλαπλά διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί και δρομολογούνται.

Η ενότητα «Διεθνής Οικονομική Συνεργασία: Εμβαθύνοντας τις συγκλίσεις» θεσμικοί και εταιρικοί παράγοντες θα αναδείξουν πρωτοβουλίες και σχέδια δράσης για την εμβάθυνση της συνεργασίας με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη (AI), ενώ παράλληλα έμφαση θα δοθεί και στην ενεργειακή συνεργασία και στη διαμόρφωση συμμαχιών που αναβαθμίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στη ΝΑ Ευρώπη. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη των στρατηγικών εξωστρέφειας, της εναρμόνισης πολιτικών και της οικονομικής διπλωματίας, ενώ η ενίσχυση και επέκταση των οικονομικών δεσμών μεταξύ διεθνών και εγχώριων παικτών του επιχειρείν θα έχει κεντρική θέση στις εργασίες της συνόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 20.06.24
Ανάπτυξη ή έγκλημα με το κυκλοφοριακό χάος της λεωφόρου Ποσειδώνος. Αν δεν γίνει υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος και μονοδρόμιση των Ποσειδώνος και Αμφιθέας θα ετοιμάσετε ένα έκτρωμα και θα κάνετε την ζωή των κατοίκων της περιοχής μαρτύρική
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.