ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024, 02:50

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ανακύκλωση και δράσεις για το περιβάλλον στον δήμο Παλαιού Φαλήρου

0 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:47

Τις πολυδιάστατες δράσεις τις οποίες υλοποιεί για την προστασία του περιβάλλοντος ανέδειξε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου κατά την διάρκεια της Attica Green Expo που φιλοξένησε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Tae Kwo Do, ενώ βραβεύτηκε για τις επιδόσεις στον τομέα της ανακύκλωσης.


Συγκεκριμένα, ετησίως συγκεντρώνονται 4 χιλ. τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους (γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί). Στον τομέα των βιοαποβλήτων, με δίκτυο 430 κάδων, διατηρεί την πρώτη θέση στην Αττική στην ανακύκλωση τους με περισσότερους από 180 τόνους το μήνα και στα έλαια το Παλαιό Φάληρο ανακυκλώνει τις μεγαλύτερες ποσότητες στο δίκτυο των δήμων που συνεργάζονται με την εταιρεία διαχείρισης τους.

Η συμμετοχή σε όλα τα ρεύματα της ανακύκλωσης, όπως οι μωβ κάδοι όπου συγκεντρώνονται ρούχα και παπούτσια, έχει οδηγήσει την τελευταία διετία στη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων που καταλήγουν στην χωματερή κατά δύο χιλιάδες τόνους.

Στον τομέα του περιβάλλοντος εμπλουτίζεται διαρκώς η υπάρχουσα βλάστηση στα όρια του Δήμου, η υδροδότηση των πάρκων γίνεται με δημοτικές γεωτρήσεις εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους και υλοποιούνται δράσεις για την εξασφάλιση της κλιματικής ουδετερότητας.

«Με την κλιματική κρίση -κλιματική κατάρρευση λένε οι ειδικοί να είναι εδώ, το Παλαιό Φάληρο πρωτοπορεί στην πράσινη μετάβαση, διότι δεν είναι μία αφηρημένη έννοια. Είναι η προσπάθεια για καλύτερο περιβάλλον κατ’ επέκταση για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και τονίζει ότι «το σχέδιο μας που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει στόχο να κάνουμε το Παλαιό Φάληρο μια πόλη ανθεκτική στην κλιματική κρίση. Μια πόλη με ποιότητα ζωής, μια πόλη που αξίζει να ζεις».

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.