Πράσινο φως για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος Ευρυάλης έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, εγκρίνοντας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με παρεμβάσεις σε συνολικό μήκος 464 μέτρων.
Το ρέμα βρίσκεται στο όριο των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης και οι παρεμβάσεις εντάσσονται στα αντιπλημμυρικά έργα.
Σημειωτέον ότι το σημείο της παρέμβασης για την κατασκευή του έργου απέχει 400 μέτρα από το κτήριο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Αθηνών και βέβαια με την εγκεκριμένη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων δεν νομιμοποιούνται τυχόν αυθαίρετες κατασκευές και ταυτόχρονα αποκλείεται οποιαδήποτε εργασία που επιφέρει την επικάλυψη και εγκιβωτισμό του ρέματος.
Το ρέμα της Ευρυάλης
Το ρέμα της Ευρυάλης είναι αρκετά γνωστό στους κατοίκους της Γλυφάδας και του Ελληνικού, αλλά σχεδόν άγνωστο σε όσους δεν είναι περίοικοι ή σχετικά ενδιαφερόμενοι. Η λέξη Ευρυάλη παράγεται από δυο συνθετικά, την λέξη ευρύς και την λέξη αλς (γεν. αλός) και σήμαινε τη πλατιά θάλασσα.
Το συγκεκριμένο ρέμα πηγάζει από τις πλαγιές του Υμηττού, ανατολικά της Τερψιθέας και χύνει τα νερά του στο νότιο μέρος της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά. Άλλοτε με περισσότερους του ενός κλάδους, σήμερα υπογειοποιημένο και σε ένα τμήμα του μόνο με ανοιχτή κοίτη (Λεωφ. Βουλιαγμένης μέχρι Περγάμου).
Οριοθετείται και διευθετείται το ρέμα στην Ευρυάλη σε μήκος 464 μέτρων
0
14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 11:18

Σχόλια Αναγνωστών
0 Προσθήκη σχολίουΔεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.