ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 17:18

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Φεστιβάλ Release Athens - Με ψήφισμα ο δήμος Π. Φαλήρου συντάσσεται με το Δήμο Καλλιθέας

1 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 11:45

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με ψήφισμα του δημοτικού του συμβουλίου συμπλέει με τον Δήμο Καλλιθέας, ως προς το φλέγον ζήτημα των συναυλιών που έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα στην Πλατεία Νερού και στον περιβάλλοντα χώρο κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Το  ψήφισμα εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30.05.2024. Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ενέκρινε τον συντονισμό της δράσης του με τους όμορους δήμους, την παράσταση διαμαρτυρίας του προς την ΕΤΑΔ ΑΕ και την άσκηση των δεουσών νομικών και αγωνιστικών ενεργειών για το εν λόγω θέμα.

Όπως έγινε γνωστό ο Δήμος Καλλιθέας και ομάδα πολιτών κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα την προηγούμενη Παρασκευή εναντίον των διοργανωτών του μεγάλου μουσικού φεστιβάλ Release Athens που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του φεστιβάλ, στις 9 Ιουνίου, που θα φιλοξενήσει, για δύο μήνες, κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Duran Duran, Massive Attack, Megadeth, Judas Priest, Pulp, Thievery Corporation κ.α. αλλά και τον δικό μας Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

ΨΗΦΙΣΜΑ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στη συνεδρίαση της 30ης Μαΐου 2024 και σχετικά με το θέμα των συναυλιών στην Πλατεία Νερού και στο κλειστό στάδιο Tae Kwon Do εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα:

Η διοργάνωση συναυλιών στους χώρους αυτούς τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου και της Καλλιθέας.

Η ηχορύπανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, τα προβλήματα στην κυκλοφοριακή και τη συγκοινωνιακή λειτουργία, η περίφραξη με σιδερένια παραπετάσματα και συρματοπλέγματα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στους χώρους αυτούς, υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και δεν συνάδουν σε μια ευνοούμενη πολιτεία.

Έχουμε ήδη πάρει διαβεβαιώσεις και ζητάμε από την εταιρεία που διοργανώνει τις συναυλίες να τηρήσει όλες τις αστυνομικές διατάξεις περί μέτρων τήρησης της κοινής ησυχίας και της ηχορύπανσης στο πλαίσιο του νόμου και από την ΕΤΑΔ και την τροχαία τη συνεργασία τους για τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων τις ημέρες των συναυλιών.

Για αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου προβαίνει:

 Σε συντονισμό δράσεων των όμορων δήμων.

 Σε παράσταση προς την ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.

 Στις δέουσες νομικές και αγωνιστικές ενέργειες για το ανωτέρω θέμα.

Το παρόν εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Π. Φαλήρου στις 30/05/2024.

Ασφαλιστικά μέτρα 

Ο Δήμος Καλλιθέας και η Κίνηση Δημοτών Καλλιθέας στρέφονται νομικά τόσο κατά των διοργανωτών του φεστιβάλ όσο και κατά της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ( ΕΤΑΔ ΑΕ) με την οποία έχει συμφωνηθεί, από το 2016, η μακροχρόνια εκμίσθωση της Πλατείας Νερού για την πραγματοποίηση συναυλιών. 

Στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν υποστηρίζουν πως η διοργανώτρια εταιρεία δεν έχει ζητήσει άδεια από τον Δήμο, όπως προβλέπεται, ότι η ένταση του ήχου υπερβαίνει τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που ορίζει ο νόμος, ότι τοποθετούνται, αυτοσχέδιες κατασκευές κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, αυθαίρετα, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα αλλά και ότι υπάρχει πρόθεση να τοποθετηθούν, τις ημέρες διεξαγωγής των συναυλιών, πινακίδες επί της πεζογέφυρας «Εσπλανάδας» που θα ενημερώσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ασφαλής πρόσβαση των πολιτών προς την παράλια ζώνη.

Παρ' όλα αυτά πάντως οι διοργανωτές του συνεχίζουν κανονικά τις πυρετώδεις προετοιμασίες τους για την φετινή έναρξη και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους διάσημους καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσουν αλλά και τις χιλιάδες ανθρώπων που θα σπεύσουν να απολαύσουν τις συναυλίες.

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 06.06.24
Μπράβο στους Δημάρχους και στα Δημοτικά τους συμβούλια
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.