ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:15

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Ξεκινάει η κατάθεση αιτήσεων για θέσεις στάθμευσης μόνιμων κατοίκων στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης

0 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:10

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρόκειται να εφαρμόσει κατά την καλοκαιρινή περίοδο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) με στόχο τη διασφάλιση της στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής όπου θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση και την καλύτερη εξυπηρέτηση της στάθμευσης των επισκεπτών.

Σύμφωνα με την 8/2024 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε η σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από ειδικό γραφείο συγκοινωνιακών μελετών, προβλέπονται θέσεις δωρεάν στάθμευσης αποκλειστικά και μόνο για τους κατοίκους, θέσεις στάθμευσης με πληρωμή για επισκέπτες και μικτές θέσεις όπου οι κάτοικοι θα σταθμεύουν δωρεάν ενώ οι επισκέπτες θα πληρώνουν τέλος στάθμευσης.

Το δικαίωμα της δωρεάν στάθμευσης κατοίκου σε χώρους στάθμευσης για κατοίκους παρέχεται μόνο στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κτίρια τα οποία έχουν είσοδο στα παρακάτω οδικά τμήματα της κεντρικής περιοχής της Βουλιαγμένης:

● Στην οδό Αγ. Παντελεήμονα από την οδό Διός μέχρι την οδό Πανός.
● Στην οδό Διός από την οδό Θάλειας μέχρι την οδό Αγ.Παντελεήμονα/Λ.Ποσειδώνος.
● Στην οδό Ερμού από την οδό Ιάσονος μέχρι την οδό Θάλειας.
● Στην οδό Ήρας από την οδό Θησέως μέχρι την οδό Ιάσονος.
● Στην οδό Θάλειας από την οδό Πανός μέχρι την οδό Διός.
● Στην οδό Θησέως από την οδό Ήρας προς και μέχρι τη Λ.Ποσειδώνος.
● Στην οδό Ιάσονος από την οδό Πανός μέχρι την οδό Ήρας.
● Στην οδό Πανός από την οδό Αγ.Παντελεήμονα μέχρι το ύψος της οδού Θάλειας.

Για τη χορήγηση του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης απαιτείται υποβολή σχετικής αίτησης με συνημμένα έγγραφα με τα οποία αποδεικνύεται η ιδιότητα κατοίκου σε συγκεκριμένο κτίριο.

Η αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου. (vvv.gov.gr/draseis/parking)

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν μέσω ψηφιακής αίτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου (vvv.gov.gr/draseis/parking) ή με φυσική παρουσία ή με συστημένη επιστολή είτε στο παλαιό Δημαρχείο της Βουλιαγμένης Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη και κατά τις ώρες 10:30 έως 14:30 μέχρι 15/6/2024.

Τηλ. Επικοινωνίας 213 2020 792

Διεύθυνση:
Ομάδα Παραλαβής Δικαιολογητικών Δικαιώματος Δωρεάν Στάθμευσης,
Πρώην Δημαρχείο Βουλιαγμένης Αφροδίτης 2, 16671, Βουλιαγμένη
e-mail residentparking@vvv.gov.gr

είτε στο Πρώην Δημαρχείο Βάρης στο Πρωτόκολλο της Τεχνικής Υπηρεσίας όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Τηλ. Επικοινωνίας 213 2030 431
Διεύθυνση:
Ομάδα Παραλαβής Δικαιολογητικών Δικαιώματος Δωρεάν Στάθμευσης,
Πρώην Δημαρχείο Βάρης Βασ. Κων/νου 25, 16672, Βάρη.
email: residentparking@vvv.gov.gr

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

● Αίτηση για τη χορήγηση του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης σε αποκλειστικές θέσεις κατοίκων και σε μικτές θέσεις.
● Το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.
ή εναλλακτικά
(α) Σε περίπτωση ιδιοκτήτη κατοίκου
(β) Σε περίπτωση ενοικιαστή κατοίκου
● Αίτηση όπως παραπάνω
● Το συμβόλαιο απόκτησης της κατοικίας

● Αίτηση όπως παραπάνω
● Το συμβόλαιο ενοικίασης της κατοικίας

Στην ιστοσελίδα του Δήμου (vvv.gov.gr/draseis/parking) υπάρχει ψηφιακή αίτηση η οποία συμπληρώνεται με κωδικούς Taxis και επισυνάπτονται τα δικαιολογητικά αλλά υπάρχει και αίτηση σε μορφή pdf, η οποία συμπληρώνεται και υποβάλλεται μαζί με τα δικαιολογητικά με φυσική παρουσία ή ταχυδρομική αποστολή.

Σύμφωνα πάντα με την παραπάνω αναφερόμενη Απόφαση 8/24 του Δημοτικού Συμβουλίου, χορηγείται δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης σε κάθε νοικοκυριό για ένα μόνο όχημα.

Αν όμως η αρχική άδεια οικοδομής του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται το νοικοκυριό έχει εκδοθεί πριν το έτος 1983, όταν δεν υπήρχε με νόμο υποχρέωση να έχουν τα κτίρια χώρους στάθμευσης εντός της ιδιοκτησίας τους (σε ακάλυπτους χώρους, σε πιλοτές, σε υπόγειους ή υπέργειους χώρους), χορηγείται δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης για δύο οχήματα του νοικοκυριού.

Θα ειδοποιηθείτε με τον τρόπο που θα ορίσετε στην αίτησή σας για τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα διευκρινιστικά στοιχεία καθώς και για τη χορήγηση ή μη του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης .

Ο έλεγχος και η αναγνώριση του οχήματός σας με δικαίωμα δωρεάν στάθμευσης σε θέσεις κατοίκων θα γίνεται ηλεκτρονικά (χωρίς σήμα αναγνώρισης στο παρμπρίζ).

Η ισχύς του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης είναι ανά ημερολογιακό έτος και οι ανανεώσεις για κάθε επόμενο έτος θα γίνονται με υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του Νόμου 1599/1986.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.