ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 17:47

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σγουρός: Απόφαση - κόλαφος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για μεγάλο διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής

0 23 ΜΑΙΟΥ 2024, 12:50

"Κόλαφος είναι η απόφαση 61/2024 του Ελεγκτικού Συνεδρίου -για έργο 17,5 εκατομμυρίων ευρώ με έκπτωση μόλις 1,5%- με την οποία κωλύεται η υπογραφή σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής" τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη  "Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση"  Γιάννης Σγουρός και συνεχίζει: 

"Αντικείμενο της σύμβασης που ελέγχθηκε από το ΣΤ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν το έργο: «Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης παραβιάσεων του ΚΟΚ», συμβατικού ποσού 14.166.727,00€ πλέον Φ.Π.Α. μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και ένωσης οικονομικών φορέων.

Η Παράταξή μας - που από την αρχή και σε όλες τις φάσεις του εν λόγω διαγωνισμού καταψήφισε- και σήμερα τοποθετήθηκε αρνητικά στην Περιφερειακή Επιτροπή, όπου ο εκπρόσωπός μας Δημήτρης Κατσικάρης, καταψήφισε την εισήγηση της διοίκησης για την άσκηση του ένδικου μέσου της προσφυγής ανάκλησης κατά της αρνητικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητώντας παράλληλα την επανάληψη του διαγωνισμού για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο επικεφαλής της Παράταξης Γιάννης Σγουρός, έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ώρες ευθύνης για τη διοίκηση του κ. Χαρδαλιά, η οποία καλείται να χαράξει και να ακολουθήσει μια νέα πορεία διαφάνειας και όχι να συνεχίζει τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης που έχουν οδηγήσει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σε οικονομικό αδιέξοδο και ανυποληψία, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς στη διαδικασία της συγκρότησης του νέου Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ένα διαγωνισμό τέτοιου προϋπολογισμού θα έπρεπε να λειτουργήσει ως καμπανάκι κινδύνου προς τη σημερινή διοίκηση ώστε να ακυρώσει την όλη διαδικασία για προφανείς λόγους διαφάνειας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.

Όταν παραβιάζονται συστηματικά οι αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και εξαφανίζεται ο υγιής ανταγωνισμός, είναι μονόδρομος και χρέος η αντίδραση μας, αλλά και ευθύνη της διοίκησης μια διαφορετική πολιτική νομιμότητας, διαφάνειας και καταδίκης αυτών των πρακτικών.

Καλούμε τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, να διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη διοίκηση, με πρώτο βήμα την επανάληψη αυτού του διαγωνισμού.

Υ.Γ-1: Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει.

Υ.Γ-2: Τελικά ποιες συμβάσεις είναι σε εκκρεμότητα και ποιο είναι σήμερα το τελικό οικονομικό άνοιγμα της Περιφέρειας Αττικής;»


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.