ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 12:18

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

9ο Ομαδικό Σκακιστικό Τουρνουά: Δεκάδες μαθητές του Παλαιού Φαλήρου έλαβαν μέρος

3 22 ΜΑΙΟΥ 2024, 11:30

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και τον ΑΓΣ Πρωτοπόρο, διοργάνωσαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 το 9ο Ομαδικό Σκακιστικό Τουρνουά για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Παλ. Φαλήρου και συμμετείχαν 74 μαθητές και μαθήτριες από δέκα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας.

Στους αγώνες εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που παρείχε και το υλικό των αγώνων. Την εποπτεία είχε ο Γεώργιος Περιφάνης δάσκαλος και προπονητής .

Το τουρνουά διοργανώνεται κάθε χρόνο και φέτος την ευθύνη συντονισμού και διοργάνωσης είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χαράλαμπος Παπακωστόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Παλ. Φαλήρου Μαίρη Μπαρούνη και ο Γιάννης Κοντογιάννης από τον Πρωτοπόρο, οι οποίοι δέχτηκαν και τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου για την άψογη ποιότητα και το επίπεδο της διοργάνωσης.

Σχόλια Αναγνωστών

3 Προσθήκη σχολίου
Ακρίτας 24.05.24
Είμαι σκακιστής από μικρός και έχω τις μνήμες από τους γονείς μου που ήταν από τους λίγους για την εποχή τους, που ήξεραν σκάκι και τους είμαι ευγνώμων. Έχω και τις σημειώσεις τους σε κάποια από τα βιβλία που είχαν για το σκάκι. Μπράβο στο Δήμο του Π.Φαλήρου.
Απάντηση
Παραλίας 24.05.24
Αξίζουν έπαινοι για τον κο Παπακωστόπουλο, τον δήμαρχο βεβαίως, τους διοργανωτές συλλόγους και τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το σκάκι. Μέσα από αυτό το πνευματικό παιχνίδι, είναι σίγουρο ότι τα παιδιά που μαθαίνουν τους κανόνες αυτού του πνευματικού αθλήματος, έχουν να μάθουν πράγματα που θα τα βοηθήσουν στην κοινωνική και επαγγελματική τους εξέλιξή τους.
Απάντηση
ΦΛΟΙΣΒΙΟΣ 24.05.24
Εξαιρετική πρωτοβουλία που χρειάζεται για να βγουν τα νέα παιδιά από το πηγάδι των ηλεκτρονικών συσκευών, i phone, tablets κ.α. τέτοια που τα μαστουρώνουν με τις ώρες και τα αποξενώνουν από κάθε περιβάλλον.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.