ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 01:22

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Ξεκινάει στη Βουλιαγμένη η ελεγχόμενη στάθμευση

0 13 ΜΑΙΟΥ 2024, 17:49

Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και προχωρούν με ταχύ ρυθμό οι πρόδρομες εργασίες για την υλοποίηση εφαρμογής συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης (ΣΕΣ) στην κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης κατά την καλοκαιρινή περίοδο σύμφωνα με την Απόφαση 8/24 του Δημοτικού Συμβουλίου, την έγκρισή της, και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ.
Με την αρχική λειτουργία του ΣΕΣ θα ελεγχθούν και θα αξιολογηθούν η αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού όσον αφορά τους βασικούς στόχους που καλείται να επιτύχει το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και που είναι:

- Η διασφάλιση της στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο όταν η ζήτηση θέσεων στάθμευσης, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, είναι μέγιστη καθώς ο αριθμός επισκεπτών στην περιοχή είναι πολύ μεγάλος.

- Η καλύτερη εξυπηρέτηση της στάθμευσης των επισκεπτών με λήψη μέτρων που προωθούν τις σταθμεύσεις μέσης διάρκειας και, κατ’ επέκταση, την εξυπηρέτηση περισσοτέρων σταθμεύσεων.

Επίσης θα δοκιμαστούν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης που αφορούν την ενημέρωση των χρηστών, τη διευκόλυνση της πληρωμής του τέλους στάθμευσης και την αποτελεσματική αστυνόμευση.

Κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαγραμμίσεως των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης και η τοποθέτηση των προβλεπόμενων πινακίδων του ΚΟΚ και παράλληλα θα κληθούν οι κάτοικοι της περιοχής όπου θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου ή με φυσική παρουσία, στο Δημαρχείο Βουλιαγμένης ή με συστημένη επιστολή, τα δικαιολογητικά για την εκχώρηση του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης για κατοίκους.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.