ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 00:54

ΒΟΥΛΑ

Αντιπυρική περίοδος: Θωρακισμένος ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (βίντεο από την άσκηση ΑΙΝΕΙΑΣ 2024)

2 7 ΜΑΙΟΥ 2024, 21:27

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά και τις πυρκαγιές που έκαναν πρόωρα φέτος την εμφάνισή τους ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προετοιμάστηκε έγκαιρα για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους. 

Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας που διαθέτει σήμερα, θωρακίζει το δήμο που βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού και έχει νωπές ακόμα τις αναμνήσεις από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2022 στη Γλυφάδα, πέρασε στο Πανόραμα της Βούλας, έκαψε πράσινο και απείλησε σπίτια. 

Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρόσφατα, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, πραγματοποίησε με την Πολιτική του Προστασια, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια Αττικής, το Λιμενικό και το ΕΚΑΒ, τη μεγάλη άσκηση ετοιμότητας ΑΙΝΕΙΑΣ 2024.  

"Στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μία από τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή είναι να εξοπλίσουμε την Πολιτική Προστασία με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει επιτυχώς τον ρόλο της, και να προστατεύσει το πράσινο της πόλης μας και τους ανθρώπους της" δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

"Σήμερα ο Δήμος μας διαθέτει 19 πυροσβεστικά οχήματα πολλαπλών χρήσεων, σύστημα εναέριας επιτήρησης (Drone), 18 άτομα μόνιμο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας στα οποία προσθέτονται άλλα 45 άτομα τους μήνες της αντιπυρικής περιόδου, και 3 εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης.
Παράλληλα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας επικαιροποιεί συνεχώς τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και εκπαιδεύεται σε απαιτητικά σενάρια κρίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος μας με την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την άσκηση Πολιτικής Προστασίας ΑΙΝΕΙΑΣ 2024 ΒΑΡΗ ΒΟΥΛΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ, με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε αντιμετώπιση πολλαπλών εστιών πυρκαγιάς εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε διάφορα σημεία της πόλης, με παράλληλη εκκένωση πολιτών από την παραλία του Καβουρίου".

Στην άσκηση συμμετείχαν 11 επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς με πάνω από 30 οχήματα, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ασθενοφόρα, μαζί με το σύστημα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (DRONE) που επιχειρεί στο Δήμο.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την άσκηση:

 

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Βαριώτης 12.05.24
Tων φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν ή καλύτερα η πρόληψη από το "τρεχάτε ποδαράκια μου". Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Απάντηση
Ακακία 09.05.24
Καλό είναι εκτός της πρόνοιας κατά των πυρκαγιών (καθαρισμοί από ξερόχορτα, έφλεκτα, υποχρέωση οικοπεδούχων για καθάρισμα οικοπέδων κτλ) να γίνουν ψεκασμοί για κατσαρίδες που έχουν γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα και κυκλοφορούν στην κεντρική πλατεία της Βούλας σε χώρους εστίασης στον πεζόδρομο. Έλεος σου κόβεται αυτομάτως η κάθε όρεξη!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.