ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 16:44

ΑΛΙΜΟΣ

Άλιμος: "Η ζωή είναι ωραία" - Το πρόγραμμα του Μαϊου 2024

0 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 23:01

«Η ζωή, κι αν μας τύχει μακρόχρονη, θα είναι πάντοτε μια σύντομη ζωή. Πολύ σύντομη για να της φορτώνουμε οτιδήποτε άλλο».

Wislawa Szymborska, 1923-2012


ΜΑΙΟΣ 2024

Ο Δήμος Αλίμου αποσκοπώντας να γεμίζει ομορφιά τις ζωές των δημοτών του εντάσσει στις πολιτιστικές του δράσεις το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας.

Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Δήμου Αλίμου μια ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, … τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.

Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.

Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, συντονίζονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό σε μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.

Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων. Η μεταφορά θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Κυριακή 12 Μαΐου, στις 19:00

Θεατρική Παράσταση

«Πόθεν Έσχες»

Θέατρο Βεάκη

Με χιούμορ, ελαφράδα και σκωπτική διάθεση απέναντι σε μια συλλογική μνήμη που είναι γεμάτη αντιφάσεις, η νέα παράσταση της ομάδας 4Frontal, σε σκηνοθεσία Γιώτας Σερεμέτη – Κώστα Φιλίππογλου και πρωτότυπο κείμενο της Νεφέλης Μαϊστράλη, αφηγείται την κωμικοτραγική ιστορία ενός απατεώνα που εκμεταλλεύτηκε τις παθογένειες της μεταπολιτευτικής Ελλάδας κι έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, η οποία συναντιέται με το σήμερα.

Η δεκαετία του 1980 βρίσκει τον νεαρό Φώντα Κουτελάνο, απ’ το χωριό Ξινό Νερό στη Φλώρινα, να ανεβοκατεβαίνει στην πρωτεύουσα με τη νταλίκα του και να εφοδιάζει με παράνομη βότκα, το νυχτερινό κέντρο της παραλιακής, «Προσκύνημα». Εκεί θα συνδεθεί με τον μικρό-κομπιναδόρου Σάκη Μπούκουρα και τον νεαρό λογιστή Φίλιππο Γενναδίου, ενώ θα ερωτευθεί παράφορα την λουλουδού Κατρίνα, απ’ το Τσερνομπίλ του Κιέβου. Κόντρα στις πολιτικές πεποιθήσεις του πατέρα του και στις παραινέσεις της μάνας του, ο Φώντας είναι γεμάτος όνειρα για εύκολο και γρήγορο πλουτισμό, ενώ τα οικονομικά σκάνδαλα εκείνης της περιόδου, τον εμπνέουν και γιγαντώνουν τις προσδοκίες του.

Σκηνοθεσία: Γιώτα Σερεμέτη – Κώστας Φιλίππογλου

Πρωταγωνιστούν: Αλέξης Βιδαλάκης, Τάσος Δημητρόπουλος, Θανάσης Ζερίτης, Νεφέλη Μαϊστράλη, Κατερίνα Πατσιάνη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Πάνος Τοψίδης

Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ

Διάρκεια: 100 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 8 Μαΐου

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στις 19:30

Εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης του Παναγιώτη Τανιμανίδη

Σήμαντρα Θητείας – Γλώσσες Μαθητείας

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96)

Ο Παναγιώτης Τανιμανίδης σπούδασε μαθηματικά και θεολογία. Από το 1985 παρουσιάζει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Χρησιμοποιεί ετερόκλητα υλικά που θεωρούνται αντισυμβατικά (λάστιχα, ελατήρια, αφρολέξ, σαμπουάν, γομαλάκι μαζί με σίδερο, χαρτί και χρώμα αλλά και αυτούσια αντικείμενα) και μέσα από σύνθετες συναρμογές και επεξεργασίες – κατεργασία μετάλλων, συγκολλήσεις, ηλεκτροκολλήσεις, διατρήσεις- δημιουργεί έργα, όπου η γλυπτική συνομιλεί με τη ζωγραφική, φανερώνοντας τον ανεξάντλητο ζήλο του στην αναζήτηση νέων εκφραστικών και μορφοπλαστικών τρόπων.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κυριακή 19 Μαΐου, στις 21:15

Θεατρική Παράσταση

«Το τραγούδι της Φλέρυς»

Θέατρο Σταθμός

Μετά την περυσινή του επιτυχία, ο θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου για τη ζωή και το έργο της Φλέρυς Νταντωνάκη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάνννη με την Ελένη Κοκκίδου στον ομώνυμο ρόλο, επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ρωμαϊκή Αγορά. Η τελευταία μεγάλη συναυλία της Φλέρυς Νταντωνάκη. Το καλλιτεχνικό γεγονός παίρνει τεράστιες διαστάσεις και το πλήθος είναι τόσο μεγάλο που παρακολουθεί τη συναυλία κρεμασμένο στα κάγκελα. Λίγο πριν την έναρξη, η Φλέρυ παθαίνει κρίση αγοραφοβίας και αρνείται να βγει στη σκηνή. Περνάει κάποια ώρα μόνη της. Πώς ένιωθε; Από πού προσπαθούσε να αντλήσει δύναμη; Ποιες ήταν οι αξίες της και ποιοι οι εφιάλτες της; Με αυτά τα δραματικά λεπτά, τις σκέψεις, τα συναισθήματά, τις αγωνίες και τις ανασφάλειες της τραγουδίστριας καταπιάνεται το έργο, αναζητώντας το όριο εκείνο ανάμεσα στην Τέχνη και τη θυσία. Την ιδιοφυία και το τίμημα.
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Ερμηνεία: Ελένη Κοκκίδου, μαζί της επί σκηνής ο Φώτης Λάμαρης

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Διάρκεια: 70 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 15 Μαΐου

Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 20:00

Μιούζικαλ

«REUNION The Musical»

Θέατρο Παλλάς

H Θέμις Μαρσέλλου, η σκηνοθέτιδα των πιο επιτυχημένων μιούζικαλ στην Ελλάδα, επιστρέφει στο θέατρο Παλλάς με ένα ολοκαίνουριο musical που υπογράφει η ίδια το κείμενο και τη σκηνοθεσία.

Μια μέρα σαν όλες τις άλλες, πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, δέχονται ένα τηλεφώνημα από ένα δικηγόρο. Τους καλεί να τον επισκεφθούν στο γραφείο του για μια διαθήκη που τους αφορά. Η ζωή τους μέχρι εκείνη τη στιγμή, δείχνει να κυλάει ομαλά και χωρίς εκπλήξεις… Όμως το παρελθόν τους, έχει άλλα σχέδια για το μέλλον τους…!!!

Κείμενο – σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

Πρωταγωνιστούν μαζί με τα τραγούδια τους οι Μαντώ, Πωλίνα, Σοφία Βόσσου, Κώστας Μπίγαλης, Αργύρης Αγγέλου. Ειδική συμμετοχή Λάκης Παπαδόπουλος. Στο ρόλο του δικηγόρου ο Βασίλης Αξιώτης.

Τιμή εισιτηρίου: 22 ευρώ

Διάρκεια: 100 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 16 Μαΐου

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 21:00

Δωρεάν μουσικοθεατρική παράσταση

Ο Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου)

Ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με τη Νεολαία του Μίκη Θεοδωράκη, το Mikis Radio και τον Νίκο Θεοδωράκη σας προσκαλεί στην παράσταση με τίτλο «Ο Μίκης Θεοδωράκης μέσα από τα μάτια των νέων» την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στις 21:00, στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου).

Το μήνυμα των συντελεστών της παράστασης:

«Δύο χρόνια μετά την πρώτη μας παράσταση, εμείς οι νέοι συνεχίζουμε να αγκαλιάζουμε το έργο του μεγάλου Έλληνα Μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη και σας προσκαλούμε να έρθετε να ταξιδέψουμε όλοι μαζί παρέα στον μουσικό γαλαξία του Μίκη Θεοδωράκη με οδηγό τα τραγούδια, τις μουσικές και τα λόγια του μεγάλου μας συνθέτη δραματοποιημένα σε μια μουσικοθεατρική παράσταση. Μιλάμε για όσα μας απασχολούν, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Για να μπορέσουμε «να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα» ως άνθρωποι και ως κοινωνία.»

Καλλιτεχνική επιμέλεια – Σκηνοθεσία: Αλέξης Μαρινέλης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κυριακή 26 Μαΐου, στις 19:00

Θεατρική Παράσταση

«Τιμάνδρα»

Θέατρο ΕΛΕΡ – Ελένη Ερήμου

Η συγκλονιστική «Τιμάνδρα» του πολυβραβευμένου Έλληνα συγγραφέα, που διαμένει μόνιμα στη Σουηδία, Θοδωρή Καλλιφατίδη ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λίγες μόνο παραστάσεις.

Η παράσταση αντλεί τη θεματική της από μια εταίρα της αρχαιότητας και τη σχέση της με τον Αλκιβιάδη, όμως θίγει απόλυτα σύγχρονα ζητήματα, όπως ο έρωτας, ο πόλεμος, η εξουσία αλλά και η γυναικεία σεξουαλικότητα, φωτίζοντας με απρόσμενο τρόπο ακόμη και το πλατωνικό Σπήλαιο και άλλα θέματα που συνήθως αντιμετωπίζουμε με έναν συμβατικό τρόπο. Οι τρεις γυναίκες που ενσαρκώνουν την Τιμάνδρα, σε διαφορετικές στιγμές της ζωής της, προσεγγίζουν το σώμα, τη σκέψη και τη συνείδησή της από μιαν άλλη οπτική, ώσπου να ενωθούν σε μια κοινή μοίρα και να διασχίσουν την ιστορία αλλά και τον εαυτό τους.

Σκηνοθεσία: Χρύσα Καψούλη

Ερμηνεία: Δήμητρα Χατούπη, Νάνα Παπαδάκη και Βάλια Παπαχρήστου

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 12:00 – 18:00.

Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 22 Μαΐου

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.