ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 14:27

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς προς ΠΟΜΑΣ: Αν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστα και επικίνδυνα άσχετοι!

0 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 12:46

 Σε σκληρό τόνο ήρθε χθες η απάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ), η οποία σε ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφαση της περιφέρειας να εγκρίνει τη διάθεση 6 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη θωράκιση των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου «εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι της Περιφέρειας Αττικής, αφού δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη από τις λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από την υπόψη έγκριση».

Στην απάντησή του ο περιφερειάρχης Αττικής επεσήμανε χθες πως η σχετική απόφαση αφορά τη χρηματοδότηση εξοπλισμού στρατιωτικών νοσοκομείων μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική 2021-2027», το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και δεν έχει καμία σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Παντελώς αβάσιμα»

«Σχετικά με όσα απαράδεκτα και παντελώς αβάσιμα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων (ΠΟΜΑΣ), η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες, διευκρινίζουμε τα κάτωθι ως μια οφειλόμενη απάντηση απέναντι στο ψεύδος:

Η απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής στις 18/4/2024 (ΑΔΑ:
6Λ9Α7Λ7-4Ε6) αφορά τη χρηματοδότηση εξοπλισμού στρατιωτικών νοσοκομείων μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος “Αττική 2021-2027”. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Αττική 2021-2027”, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας!», τόνισε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Αττική 2021-2027” εγκρίθηκε από την ΕΕ το 2022, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,6 δισ. ευρώ, τελεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του περιφερειάρχη και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΔΕ και από Κοινοτικούς πόρους. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα τελείως διαφορετικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο τελεί υπό τη διαχείριση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει κανένα διαχειριστικό ή άλλον ρόλο.

Σοβαρευτείτε άμεσα, κύριοι της ΠΟΜΑΣ. Βγάλτε τα γυαλιά της κομματικής εμπάθειας. Αν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστα και επικίνδυνα άσχετοι!».

Τι υποστηρίζει η ΠΟΜΑΣ

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών είχε υποστηρίξει ότι «τα χρήματα αυτά προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ότι πρόκειται για “χρήματα του ελληνικού λαού,
που υφαρπάχτηκαν με άμεσους και έμμεσους δυσβάστακτους φόρους που ήρθαν και έμειναν”» και σημειώνει «καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής τρέχουν το πρόγραμμα προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του ΤΑΑ και όχι προς διασφάλιση της δωρεάν δημόσιας υγείας του λαού μας με σύγχρονα μέσα και περίθαλψη. Τα νοσοκομεία και εν προκειμένω τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα καλλωπιστούν εξωτερικά, θα εξοπλιστούν με σύγχρονα ιατρομηχανολογικά μέσα και εξοπλισμό, πλην όμως η υποστελέχωσή τους θα καταστήσει το ιατρικό αυτό εξοπλισμό ανενεργό, αφού δεν θα υπάρχει το κατάλληλο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να τον χειριστεί»

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.