ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΜΑΙΟΥ 2024, 23:47

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Παλαιό Φάληρο: Η Πολιτική Προστασία μπαίνει στα σχολεία του Δήμου

0 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 15:01

Μαθητές και διδακτικό προσωπικό όλων των Δημοσίων σχολείων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου συμμετέχουν στη διαδραστική εκπαιδευτική δράση σε θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προέβη στη δημιουργία Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας , προκρίνοντας την ασφάλεια των δημοτών σε θέμα υψίστης σημασίας.Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος Ασημακόπουλος σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Χαράλαμπο Παπακωστόπουλο και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων έχουν ήδη ξεκινήσει μια συντονισμένη και πρωτοπόρα δράση ενημέρωσης μαθητών όλων των δημόσιων σχολείων του Παλαιού Φαλήρου σχετική με την πυροπροστασία. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη συνδρομή του 5ου & 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Καλλιθέα και Δάφνη αντίστοιχα.

Οι πυροσβέστες πραγματοποιούν ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά για την πρόληψη πυρκαγιών, την έγκαιρη σήµανση συναγερµού και την εκκένωση χώρων. Βιωματική δράση που οι μαθητές δείχνουν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

Πραγματοποιείται επίσης, παρουσίαση του Πυροσβεστικού οχήματος και του τρόπου λειτουργίας του. Τα παιδιά, χάρη στην επαγγελματική παρουσίαση των στελεχών της Π.Υ. βλέπουν από κοντά τππυροσβεστικό όχημα, “παίζουν” και αυτά το ρόλο του πυροσβέστη χειριζόμενα με τη βοήθεια των πυροσβεστών την πυροσβεστική μάνικα και αναγνωρίζουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την άσκηση αυτού του σημαντικού επαγγέλματος. Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσεται η Πυροσβεστική Παιδεία των μαθητών.

Η δράση ήδη έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ θα καλύψει όλα τα δημόσια σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Παλαιού Φαλήρου. Τα σχολεία που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι τα ακόλουθα :

-  Δευτέρα 22/4 και ώρα 10:00 το 7ο Δημοτικό στην οδό Μουσαίου, στην Αγία Βαρβάρα
-  Τρίτη 23/4 και ώρα 09:00 το 6ο Δημοτικό στην οδό Αρματολών στην Αγία Βαρβάρα
-  Τετάρτη 24/4 και ώρα 09:30 το 2ο Δημοτικό στην οδό Αχιλλέως
-  Πέμπτη 25/4 και ώρα 10:00, το 13ο Δημοτικό στην οδό Σωκράτους , στην Κοψαχείλα
-  Παρασκευή 26/4 και ώρα 09:30 , το 10ο Δημοτικό, Παρθενώνος 47

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου  πρόσφερε στο Διοικητή Πυροσβεστικού Σταθμού Καλλιθέας Αντιπύραρχο Νέστορα Αποστολόπουλο το Αναμνηστικό Λεύκωμα με την ιστορία του Παλαιού Φαλήρου και ευχαρίστησε συλλήβδην τους πυροσβέστες για την προσφορά τους στην κοινωνία. Υπεύθυνος για την οργάνωση της εκδήλωσης και το συντονισμό είναι ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Ασημακόπουλος.

Στα σχολεία βρέθηκαν προκειμένου να παρακολουθήσουν τη δράση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κύριος Αλέκος Πανταζής καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Μιχαηλίδης .

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.