ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 01:07

ΑΛΙΜΟΣ

Ανδρέας Κονδύλης: Περίεργα παιχνίδια παίζονται από την ΕΤΑΔ στην παραλία σε βάρος του Δήμου

1 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 13:21

Ο γιαλός  δεν είναι στραβός, μάλλον η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) φαίνεται να αρμενίζει στραβά αφού μέσα σε λίγες μέρες βλέπουμε δύο δημάρχους να καταφέρονται εναντίον της. 

Μετά τον δήμαρχο Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά της ΕΤΑΔ και ζητά να να διερευνηθεί η «πιθανή διάπραξη ή απόπειρα διάπραξης αξιοποίνων πράξεων» που έχουν σχέση με την προκήρυξη της διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ στο παραλιακό του μέτωπο και ο Δήμος Αλίμου προανήγγειλε προσφυγή στην Εισαγγελία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο κάνοντας λόγο για περίεργα παιχνίδια που παίζονται στην παραλία του Αλίμου σε βάρος του Δήμου. 

H ETAΔ, οι "ποντικοί" και ο... "παπάς" στην παραλία του Αλίμου 

Σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Κονδύλης αναφέρει πως "Τα "καμώματα" της ΕΤΑΔ στην παραλία Αλίμου το τελευταίο διάστημα δεν έχουν προηγούμενο. Ήδη σχηματίζουμε πλούσιο φάκελο...
Είναι γελασμένοι μερικοί "ποντικοί" μέσα στην ΕΤΑΔ, αν νομίζουν ότι με τη δημόσια περιουσία μπορούν να παίζουν τον "παπά"...


  

Όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Απριλίου 

Προειδοποιητικές βολές προς την ΕΤΑΔ εκτόξευσε ο Δήμαρχος Αλίμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του σώματος για τα όσα συμβαίνουν στο παραλιακό μέτωπο 

Όπως είπε, αν συνεχίσει η ΕΤΑΔ να αμφισβητεί τη σύμβαση με το Δήμο για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου από τη μαρίνα έως την ανοιχτή πλαζ, εκτός από την προσφυγή στην Εισαγγελία ο δήμος θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις. 

“Θα έχουμε κοινωνική αναταραχή και θα μαζευτούμε όλοι στην παραλία. Μιλάμε για δημόσια περιουσία που κανείς δικηγόρος και καμία ΕΤΑΔ δεν μπορεί να διαχειρίζεται σαν να είναι το τσιφλίκι τους” είπε ο Δήμαρχος.

Αναλυτικότερα ο Ανδρέας Κονδύλης είπε πως υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της παραλίας και συγκεκριμένων επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί, οι οποίες όπως είπε, έχουν στήσει βιομηχανία αγωγών κατά του δήμου, ενώ εξακολουθούν να αρνούνται να πληρώσουν δημοτικά τέλη για τους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούν. 

“Φτάσαμε να κάνουμε καταγγελία της σύμβασης, όπως θυμάστε και προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που δεν έχει κανένα λόγο η Αποκεντρωμένη για την άσκηση ενός αστικού δικαιώματος, για να ακυρώσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Λέει η επιχείρηση ότι δεν έχει το δικαίωμα ο δήμος να την καταγγείλει, γιατί η έκταση ανήκει στην ΕΤΑΔ και του την έχει παραχωρήσει, αλλά η παραχώρηση είναι άκυρη και το συμβόλαιο που έχει η ΕΤΑΔ με τον δήμο είναι άκυρο και άρα ο δήμος είναι καταδικασμένος να έχει μία σύμβαση με μία εταιρεία που μπορεί να παραβιάζει τη σύμβαση και να κάνει ότι θέλει.

Αυτά είναι πράγματα που δεν στέκουν, έχουμε ξεφύγει από τα όρια της σοβαρότητας και της λογικής, αρχίζουν και πουλάνε τρέλα κάποιοι", τόνισε ο δήμαρχος. 

Δήμαρχος Αλίμου: Επί λέξη έχουν ξεφύγει κάποιοι...

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία ενός δικηγόρου της ΕΤΑΔ ο οποίος υποστηρίζει τις θέσεις των συγκεκριμένων επιχειρήσεων στα δικαστήρια.

“Όλα αυτά θα ήταν στη σφαίρα του σουρεαλισμού αν δεν είχε εμφανιστεί ένας δικηγόρος από την ΕΤΑΔ ονόματι Πάνος Παπάς. Παρουσιάζεται στα δικαστήρια και τις αρχές που αντιδικεί η επιχείρηση εναντίον του δήμου και υποστηρίζει την επιχείρηση, επ΄ ονόματι της ΕΤΑΔ. Κάποια από αυτά τα δικόγραφα είναι προδήλως αβάσιμα. Εδώ λοιπόν έρχεται η ΕΤΑΔ και λέει να ακυρωθούν οι πράξεις του δήμου έχει δίκιο η επιχείρηση, χωρίς να προβλέπεται από το νόμο τέτοιο δικαίωμα της ΕΤΑΔ.

Επίσης εμφανίζεται η ΕΤΑΔ και λέει ότι θέλει τις αυθαιρεσίες στην παραλία και ζητάει να τακτοποιηθούν. Επίσης ζητάει, και αυτό είναι επικίνδυνο, να ακυρωθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου περί επιβολής δημοτικών τελών σε κοινόχρηστους χώρους. Επί λέξη έχουν ξεφύγει κάποιοι.

Παίρνουμε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου εδώ και 30 χρόνια να επιβάλουμε δημοτικά τέλη σε κοινόχρηστους χώρους, μεταξύ άλλων και των κοινόχρηστων χώρων της παραλίας και έρχεται μετά από 30 χρόνια η ΕΤΑΔ και λέει “α, δεν μου αρέσει αυτό γιατί χαρακτηρίζεις κοινόχρηστο χώρο την παραλία. Η παραλία δεν είναι κοινόχρηστος χώρος είναι ιδιωτικός“. Τώρα το θυμήθηκαν, εδώ έχουμε συμβόλαια που οι ίδιοι λένε ότι είναι κοινόχρηστος παραλιακός χώρος. Έχουμε αποφάσεις 30 χρόνια που λένε “επιβολή δημοτικών τελών στην παραλιακή ζώνη στους κοινόχρηστους χώρους”. Και έρχεται ξαφνικά η ΕΤΑΔ, και μας λέει δεν είναι κοινόχρηστος χώρος, δεν ισχύει η σύμβαση, δεν έχετε το δικαίωμα να επιβάλετε τέλη, να ακυρωθεί η απόφαση δημοτικών τελών. Γιατί όλα αυτά τώρα;”

Τέλος ο Δήμαρχος Αλίμου είπε πως για όλα τα παραπάνω έχει στείλει επιστολή στην ΕΤΑΔ και ζητά απαντήσεις. 

“Έχω στείλει επιστολή στη διοίκηση της ΕΤΑΔ και ζητώ να μάθω ποιο όργανο υπάρχει που αποφάσισε, αν υπάρχει και αν αποφάσισε, να κάνει αυτές τις δικαστικές ενέργειες στο όνομα της ΕΤΑΔ o κ. Παπάς.

Φαντάζομαι ότι ένας δικηγόρος δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μόνος του, πρέπει να υπάρχει απόφαση κάποιου διοικητικού οργάνου. Ποιο είναι το διοικητικό όργανο που αποφάσισε ότι η σύμβαση που έχει η ΕΤΑΔ με τον Δήμο δεν ισχύει; Διότι έχουμε απόφαση Δ.Σ της ΕΤΑΔ, έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, υπογεγραμμένη σύμβαση αναρτημένη στη Διαύγεια.  Παρ' όλα αυτά εμφανίζεται ένας δικηγόρος και λέει δεν ισχύει; Ποιος το λέει, το λέει η ΕΤΑΔ; Πήρε κάποια απόφαση το ΔΣ;

Εγώ ξέρω ότι μόνο οι απατεώνες βάζουν την υπογραφή τους και μετά την παίρνουν πίσω. Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα και αν χρειαστεί θα φτάσουμε και στον εισαγγελέα. Γιατί μιλάμε όχι για ένα ιδιωτικό οικόπεδο, μιλάμε για μία παραλιακή έκταση η οποία έχει ειδικό νομικό χαρακτήρα, ειδική νομική φύση και για την οποία ισχύουν ειδικές διατάξεις και ειδικά προεδρικά διατάγματα. Περιμένουμε να δούμε αν θα απαντήσει η ΕΤΑΔ και τι θα απαντήσει.

Αν ΕΤΑΔ επιμείνει σε αυτόν τον ανεπίτρεπτο, απρεπή, απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας, πέρα από τον Εισαγγελέα, φοβάμαι ότι θα έχουμε και κοινωνική αναταραχή. Θα μαζευτούμε όλοι στην παραλία, θα δώσουμε και δημοσιότητα σε όλα αυτά που γίνονται. Μιλάμε για δημόσια περιουσία που κανείς δικηγόρος και καμία ΕΤΑΔ δεν μπορεί να διαχειρίζεται σαν να είναι το τσιφλίκι τους” κατέληξε ο Δήμαρχος. 

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 25.04.24
Θα πρότεινα να ενεργήσετε και εναντίον των φυσικών προσώπων, αρμοδίων και υπαλλήλων που βάζουν την υπογραφή τους κάτω από τέτοια απαράδεκτα έγγραφα με αγωγές, απαιτώντας χρηματική αποζημίωση για αναίτια πρόκληση ηθικής βλάβης και προσβολής της προσωπικότητας του Δήμου και των κατοίκων του.
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.