ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 00:09

ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρισμός παραλίας στο Λιτόχωρο από την ΑΜΚΕ Ecogenia και πρεσβεία των ΗΠΑ

0 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 16:17

Καθαρισμό ακτής διοργάνωσε η ΑΜΚΕ Ecogenia σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κατά μήκος της ακτογραμμής της Πλάκας Λιτοχώρου στο πλαίσιο του προγράμματος From California to Mount Olympus.

Πολίτες, μέλη της Ομάδας της Ecogenia αλλά και εργαζόμενοι της Πρεσβείας συμμετείχαν και κατάφεραν να συλλέξουν 1,000 λίτρα απορριμμάτων και 500 λίτρα ανακυκλώσιμης ύλης, τα οποία ταξινομήθηκαν επιμελώς, καλύπτοντας περίπου 1,2 χιλιόμετρα της ακτογραμμής. Συγκεντρώθηκαν επίσης 3 τελάρα, 1 κουτί πλαστικά καπάκια και δίχτυα ψαρέματος, καθώς και 1 εργαλειοθήκη, 1 βαρέλι, 1 ομπρέλα/τέντα, τα οποία η ομάδα της Ecogenia θα επαναχρησιμοποιήσει για τις εργασίες που κάνει στο πεδίο.

«Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός όλων όσων συνέβαλαν στη δράση του καθαρισμού της ακτής ήταν πραγματικά συγκινητική» σχολίασαν οι συνιδρύτριες της Ecogenia, Έρικα Σπαγάκου και Λία Παπάζογλου, σημειώνοντας ότι «Μαζί, επιδείξαμε τη δύναμη της δράσης της κοινότητας στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων και στην ανάπτυξη μιας πολιτισμένης κουλτούρας βιωσιμότητας, που θα δώσει επιπλέον κίνητρο στις επόμενες γενιές ενεργών πολιτών».

Η ομάδα της Ecogenia εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους εθελοντές, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους υποστηρικτές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας. Η συλλογική τους προσπάθεια όχι μόνο βελτίωσε την εικόνα της ακτογραμμής, αλλά υπογράμμισε και τη σημασία της ατομικής ευθύνης στη διατήρηση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων για τις μελλοντικές γενιές, συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου με το Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας, Όλυμπος 2024.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.