ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 01:47

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Καλλιθέα: Ο Δήμαρχος Κ. Ασκούνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της ΕΤΑΔ για την "Πλατεία Νερού"

1 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 16:04

 Επιμένει στην κόντρα του με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) ο δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης. Προς τούτο, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί η «πιθανή διάπραξη ή απόπειρα διάπραξης αξιοποίνων πράξεων» που έχουν σχέση με την προκήρυξη της διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ για τη μακροχρόνια εκμίσθωση τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, στην οποία περιλαμβάνεται και η Πλατεία Νερού.

Ο δήμαρχος Καλλιθέας ισχυρίζεται ότι η επίδικη πλατεία είναι «ο τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος της πόλης» και ζητά να «διερευνηθεί αν παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία που επισημαίνεται στις υπ’ αρ. 10/2023 και 14/2023 εγκυκλίους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με τη διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο και τη διαφύλαξη της κοινής ησυχίας».

Ο κ. Ασκούνης μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς δηλώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας. Μια ευνομούμενη Πολιτεία έχει χρέος και καθήκον να προστατεύει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών σε ένα πολιτισμένο, ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον».

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 18.04.24
Μαζί σου Δήμαρχε. Μπράβο
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.