ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 01:24

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κυρ. Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας

0 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:29

«Σηκώνω το γάντι και λέω: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας. Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο καλύτερα θα προχωρήσουμε στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Είναι εμμονή να πέσει ο Μητσοτάκης, αλλά δεν είναι πρόταση», τόνισε με νόημα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στο Ωδείο Αθηνών.

Η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη:

«Σήμερα το χειροκρότημα είναι για τους 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης. «Χαίρομαι που μας δόθηκε η δυνατότητα να ακούσουμε μια σύντομη παρουσίαση τους και γιατί πρέπει να τους στηρίξουμε. Σκεφτόμουν, καθώς σας άκουγα όλους, ότι σήμερα δεν ακούσαμε μόνο μία παρουσίαση, αλλά συμμετείχαμε σε μία εξήγηση γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη. Σε αυτό το ψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές και από κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως. Άνθρωποι που μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια στέγη. Αυτή είναι η ΝΔ το 2024, αυτό το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο θα διεκδικήσει τη στήριξη των πολιτών Θέλω να δώσετε σημασία σε όσους δεν είναι πολύ γνωστοί, όμως η ομορφιά του να ψηφίζεις με σταυρό είναι πως κάνεις επιλογή. Την 9η Ιουνίου θα επιλέξουμε τους επόμενους ευρωβουλευτές μας.

Είμαι σίγουρος ότι η νέα ευρωομάδα θα μας εκπροσωπήσει επάξια σε μια ευρωβουλή και μία Ευρώπη, η οποία θα αντιμετωπίσει στον επόμενο ευρωπαϊκό κύκλο πολλές προκλήσεις. Η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης, εμείς το κόμμα που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και σταθερά φέρνει κάθε μέρα την πατρίδα μας πιο κοντά στην Ευρώπη

Το 2024 δεν είναι 2019. Μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες. Μεγάλες προκλήσεις με μία Ευρώπη η οποία συχνά ψάχνει τα πατήματά της. Το να ακούγεται σε μια Ευρώπη ισχυρή η φωνή της πατρίδας μας έχει μεγάλη σημασία. Γι'αυτό ψηφίζουμε. Για να μπορέσουμε να δίνουμε τις μεγάλες μάχες όπως τις δώσαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την περασμένη πενταετία. Μάχες τις οποίες κερδίσαμε και μας επέτρεψαν να μετατρέψουμε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο σε μια χώρα, η οποία σήμερα μιλάει με αξιοπιστία όχι μόνο για τα δικά της προβλήματα, αλλά για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Η Ελλάδα είναι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον Covid και πετύχαμε τον Ιούλιο του 2020 τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης στο οποίο συμβάλλαμε και πλέον διαθέτουμε 36 δισ.

Τον Μάρτιο του 2020 βρεθήκαμε αντιμέτωποι με απρόκλητη εισβολή στα σύνορά μας τα οποία τα υπερασπιστήκαμε κάνοντας το καθήκον μας. Τόνισε πως κατοχυρώσαμε ως ευρωπαϊκό κεκτημένο ότι η μεταναστευτική ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να ξεκινάει από την φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. «Αυτή είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία για την πατρίδα μας», επισήμανε.

Για την επόμενη πενταετία αναφέρθηκε στα ζητήματα ανταγωνιστικότητας και πως θα δημιουργήσουμε στην Ευρώπη περισσότερες και καλύτερες δουλειές. «Να σκεφτούμε ποιους θέλουμε να διαπραγματευτούν; Ποιον να διαπραγματευτεί το νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Η Ευρώπη δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία και νεα κρίση στη Μέση Ανατολή. Η συζήτηση για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό έχει ανοίξει. Δεν αρκεί ως κράτη μέλη να χρηματοδοτούμε μόνο τη δική μας ανεξάρτητη άμυνα. Σκεφτείτε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με αγροτική πολιτική. Δεν ήμασταν εμείς η πολιτική οικογένεια η οποία εισηγήθηκε πράσινη μετάβαση η οποία δρομολογείται με ταχύτητα που δημιουργεί προβλήματα. Εμείς είπαμε μήπως πρέπει να πάμε πιο αργά. Ποιος θα δώσει λοιπόν την επόμενη ημέρα αυτές τις κρίσιμες μάχες; Πρέπει να είναι ισχυρή ΝΔ όπως αυτή θα προκύψει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», πρόσθεσε.

Ως προς τα ευρωπαϊκά ζητήματα επιτρέψτε μου να θίξω το δημογραφικό που είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα, όχι μόνο ελληνικό.

Έχει σημασία στις 9 Ιουνίου η ΝΔ να είναι ισχυρή. Είναι όμως και εθνική κάλπη και θα έχει αντίκτυπο και στο εσωτερικό. Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο καλύτερα θα προχωρήσουμε στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις.

Σηκώνω το γάντι και λέω: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας. Αυτό το διάστημα δεν χρειάζεται να μιλήσσουμε για το τι κάναμε στην προηγούμενη 4ετία αλλά τους προηγούμενους 9 μήνες. Υλοπιήσαμε το μισό μας πρόγραμμα. Σπάσαμε το μονοπώλιο στην εκπαίδευση, δρομολογούμε μεταρρυθμίσεις, την επιστολική ψήφο που αποκτά και δυναμική. Θα ενθάρρυνα τους συμπολίτες μας που θέλουν να γραφτούν να το κάνουν. Είναι αίτημα και των συμπολιτών στην πατρίδα μας, όχι μόνο της ομογένειας. Μεγάλη παρακαταθήκη.

Θέλω να θυμίσω πως τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη την ξεκίνησε ο Ελ. Βενιζέλος και μετά από 100 χρόνια την ολοκληρώνουμε. Τι κάνουμε για την οικογενειακή βία και το bullying. Ποσα περισσότερα θα κάνουμε σε μια 4ετία, αν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας και μεταρρυθμίσεων.

Είναι εμμονή να πέσει ο Μητσοτάκης, αλλά δεν είναι πρόταση.

«Θα ζητήσω από όλες και όλους να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας εξηγώντας γιατί η συμμετοχή και η μεγάλη νίκη της ΝΔ έχει τόσο μεγάλη σημασία. Μετά από ένα κύκλο πολλών εκλογών, αυτές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εθνικές εκλογές του 2027», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χρωστάμε στα 50 χρόνια της ΝΔ να της κάνουμε ένα μεγάλο δώρο να είναι νικήτρια στις ευρωεκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει», τόνισε.

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα Μπελέρη

Νωρίτερα, η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με την αίθουσα να σείεται από χειροκροτήματα. Αξίζει να σημειωθεί πως το παρών στην εκδήλωση δίνει ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδερφός του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας.

Σε μήνυμα για την υποψηφιότητα του, ο κ. Μπελέρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως ««η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους».

Το μήνυμα του Φρέντη Μπελέρη:

Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφου του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος. Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Φρέντης Μπελέρης

Αναλυτικά οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ:

Αβραμίδου Σεραφίνα
Αγγελόπουλος Μιχαήλ (Μιχάλης)
Αρχοντίδου Βασιλική (Βανέσα)
Αυτιάς Γεώργιος
Βεζυργιαννίδης Ιωάννης
Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη Ελισσάβετ (Ελίζα)
Δακής Γεώργιος
Δεκόλης Ιωάννης
Δήμας Πύρρος
Δούνια Παναγιώτα (Νόνη)
Εξαδάκτυλος Αθανάσιος
Ζαμπούκας Ανδρέας
Καρανικόλας Σπυρίδων
Καραχάλιος Θεόφιλος
Κατσαούνης Δημήτριος
Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
Κοντοζαμάνης Βασίλειος
Κουρή - Καλλέργη Όλγα
Κουτσουπιά Μαρία - Ωραιοζήλη
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη (Πίστη)
Κυμπουρόπουλος Στυλιανός
Μεϊμαράκης Ευάγγελος - Βασίλειος
Μελέτη Ελεονώρα
Μουρούτης Γεώργιος
Μπελέρης Διονύσιος - Φρέντης
Μπλιούμης Γεώργιος
Ναούμης Νικόλαος
Ομράν - Κουκουβιτάκης Ορέστης - Ταμέρ
Παράσχου Ανδρούλα (Άντρη)
Πατουλίδου Παρασκευή (Βούλα)
Ρογδάκη Άννα - Μαρία
Σακελλάρης Βασίλειος
Σέρμπος Σωτήριος
Σούλογλου Νουρτζάν
Σπυράκη Μαρία
Στέφος Νικόλαος
Τρακατέλλη Λυδία - Αντωνία
Τσιόδρας Δημήτριος
Τσουχαντάρης Αθανάσιος
Φλέσσα Βασιλική (Βίκυ)
Χριστοπούλου Παναγιώτα - Νιόβη
Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή (Εύη)

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.