ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 00:41

ΑΛΙΜΟΣ

«75UN – 75 Trees UNAI SDG7»: Λεμονιές, συκιές και καρυδιές φυτεύονται σε δύο λόφους του Αλίμου

0 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 17:31

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «75UN – 75 Trees UNAI SDG7», πρωτοβουλίας για βιώσιμη ανάπτυξη του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ, ο Δήμος Αλίμου θα παραλάβει δωρεάν για φύτευση από το φυτώριο Hellenic Plants εκατό (100) δενδρύλλια καρυδιάς (πεκάν), εκατό (100) δενδρύλλια λεμονιάς και πενήντα (50) δενδρύλλια συκιάς. Ο Δήμος Αλίμου έχει προγραμματίσει τη δενδροφύτευση με αυτά τα φυτά σε δύο λόφους του, στον Λόφο Λαϊκής Κυριαρχίας και στον Λόφο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στις νοτιοδυτικές πλευρές αυτών, όπου και εμφανίζονται αρκετά κενά.

Οι παραπάνω λόφοι έχουν επιλεγεί προς φύτευση, καθώς πρωτίστως παρέχουν άρδευση και δευτερευόντως κάθε χρόνο ένας σημαντικός αριθμός πεύκων αφανίζεται από την επιδρομή της κάμπιας και άλλων μυκητολογικών ασθενειών. Συνεπώς, με τη φύτευση των παραπάνω λόφων θα ενισχυθεί η υπάρχουσα βλάστηση με καρποφόρα πλέον δέντρα, τα οποία θα διατηρήσουν την βιοποικιλότητα της πόλης του Αλίμου. Επίσης, θα αναβαθμιστεί η αισθητική του αστικού περιβάλλοντος με την εντυπωσιακή ανθοφορία και το άρωμα των ειδών αυτών, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώνεται η ποιότητα της ατμόσφαιρας.


 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.