ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 01:28

ΒΟΥΛΑ

Η μάχη για τα ύψη συνεχίζεται - Δύο προσφυγές καταθέτει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στο ΣτΕ

0 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 17:49

Η μάχη για τα οικοδομικά ύψη συνεχίζεται αφού ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν φαίνεται διατεθειμένος "να παραδώσει τα όπλα" παρά τα εξώδικα από το ΤΕΕ, την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης και τους μύδρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ανήγγειλε την προσφυγή του δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας τη Δευτέρα, κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που ακύρωσε το "εντέλεσθαι" του Δημάρχου και την απόφαση του Δ.Σ. για τη μερική αναστολή των οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των καταχρηστικών διατάξεων του ΝΟΚ για τα ύψη και την αύξηση του συντελεστή δόμησης. 

Επίσης θα προσφύγει και κατά του Υπουργείου Περιβάλλοντος γιατί το αίτημα για μερική αναστολή των οικοδομικών αδειών με χρήση των επίμαχων όρων ουσιαστικά απορρίφθηκε γιατί το Υπουργείο επιμένει στην αύξηση των ορόφων και του συντελεστή δόμησης κατά 20-30%.

Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ στην εκμπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών εστιάζοντας ιδιαίτερα στο εξώδικο που έλαβε ο Δήμος από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, οι δήμαρχοι που προσπαθούν να αναπτύξουν μια επιχειρηματολογία ότι δεν χρειάζεται περισσότερο τσιμέντο, αντιμετωπίζουν κεντρικά ένα "διωγμό". 

Τα βέλη του δέχθηκε και ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ο οποίος υπογράφει την ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ. και το "εντέλεσθαι" του Δημάρχου.

"Προσφεύγουμε κατά της απόφασης που έβγαλε η Αποκεντρωμένη παρανόμως και παρατύπως, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τη νομοθεσία" τόνισε ο δήμαρχος. 

"Εμείς δεν είμαστε εναντίον της οικοδομής, είμαστε εναντίον της υπερβολής", είπε. "Και την ώρα που προσπαθούμε να μη δημιουργηθούν άλλα δομικά τετελεσμένα μέχρι να αποφανθεί επί των δύο αποφάσεων του Ε' Τμήματος του ΣτΕ η Ολομε΄λεια,  την ώρα που προσπαθούμε να μην καταστραφεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και το περιβαλλοντικό κεκτημένο, γινόμαστε ξαφνικά για τις διοικητικές αρχές οι... αποδιοπομπαίοι!"

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προειδοποίησε πως ως δημοτική αρχή που έχει νωπή εντολή από τους συμπολίτες του θα συνεχίσει να διαφυλάττει την πόλη του με κάθε τρόπο. 

"Δηλώνω δημοσίως", είπε, "ότι θα προσφεύγουμε κατά οποιασδήποτε άδειας κατατεθεί που χρησιμοποιεί αυτά τα καταχρηστικά άρθρα του ΝΟΚ στο ΣτΕ και στα Διοικητικά Δικαστήρια έως ότου βγει η τελική κρίση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Και δεν είμαστε μόνοι μας. Η ΚΕΔΕ που εκπροσωπεί όλους τους δήμους της χώρας είναι στο ίδιο μήκος κύματος. Όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν διευκολύνουν μόνο τους κατασκευαστές και το ΤΕΕ έχει βγει μπροστά σαν προστάτης τους. Μ' αυτές τις υπερβατικές πολιτικές προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα της δεκαετούς κρίσης στην οικοδομή". 

"Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε", είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, "γιατί έχουμε πάρει εντολή από τους συνδημότες μας να προστατέψουμε τις πόλεις μας. Δεν θα παίξουμε ούτε το παιχνίδι του Υπουργείου ούτε του ΤΕΕ. Έχουμε νωπή εντολή από τους συμπολίτες μας και θα την τιμήσουμε".  


Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.