ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 01:44

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Ο ΑΣΑ Διονύσου επίσημα μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εδαφοσφαίρισης (ΕΟΕΔ - PETANQUE)

0 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 19:05

 Με την ΑΠ 66 από 10/4/24 απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εδαφοσφαίρισης (ΕΟΕΔ) , o ΑΣΑ Διονύσου είναι πλέον μέλος της ΕΟΕΔ.

Το νεοσύστατο αγωνιστικό τμήμα εδαφοσφαίρισης του ΑΣΑΔ αποτελείται σήμερα από 14 αθλητές ηλικίας 28 έως 60 ετών και Έφορος του τμήματος είναι η Αλεξάνδρα Τόκα. Το τμήμα Pétanque (Εδαφοσφαίρισης) του ΑΣΑΔ καλλιεργεί το νέο άθλημα της εδαφοσφαίρισης σε δύο γήπεδα που διαμορφώνονται αυτές τις ημέρες σε χώρο που παραχωρήθηκε από το καφέ ΝΩΕ στο Διόνυσο .

Στην παρούσα φάση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΕΟΕΔ, οι αθλητές εδαφοσφαίρισης του ΑΣΑΔ μετέχουν σε φιλικούς αγώνες και τουρνουά επίδειξης σε συνεργασία με έτερα σωματεία εδαφοσφαίρισης στην Αττική, για την απόκτηση εμπειριών και τεχνογνωσίας

Λίγα λόγια για το άθλημα

Η Εδαφοσφαίριση (Petanque) αποτελεί αναγνωρισμένο άθλημα από την ΓΓΑ και η Ομοσπονδία Εδαφοσφαίρισης Ελλάδος (ΕΟΕΔ) έλαβε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την ΓΓΑ στις 13/12/2023 με την υποστήριξη των 23 ιδρυτικών αθλητικών συλλόγων.

To Pétanque είναι ένα άθλημα ακριβείας, συγκέντρωσης, στρατηγικής, συνεργασίας και δεξιοτεχνίας που απαιτεί συγχρονισμό ματιού καιχεριού. Παίζεται στην ύπαιθρο (σε χώμα, χαλίκι ή γρασίδι) σε ένα διαμορφωμένο γήπεδο διαστάσεων 4 Χ 15 από ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Συνήθως παίζεται µε τρεις εναντίον τριών ή δύο εναντίον δύο και σπανιότερα στο λεγόμενο τετ α ετ, ένας εναντίον ενός. Ο αθλητής στέκεται μέσα σε έναν προσδιορισμένο κύκλο και ρίχνει μία μεταλλική μπάλα στο έδαφος με στόχο να κυλήσει όσο πιο κοντά στο στόχο που είναι μια μικρή ξύλινη μπάλα. Ως αθλητική δραστηριότητα πέραν του ανταγωνισμού, προσφέρει ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση.

Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι επίδοξοι αθλητές Εδαφοσφαίρισης του ΑΣΑΔ, μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 6974857220, 6944866067 , μέσω μηνύματος στη σελίδα του Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου- ΑΣΑΔ Χάντμπολ - ASAD Handball Club και με email asanixidionysou@gmail.com

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.