ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 01:42

ΒΟΥΛΑ

Γρ. Κωνσταντέλλος: Εμείς προστατεύουμε την πόλη μας, και εσείς το πορτοφόλι σας

0 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 17:46
Κωνσταντέλλος: Εμείς δεν σταματάμε την οικοδομή, σταματάμε την υπερβολή και την καταστροφή των πόλεών μας.

Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκαν ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο πρόεδρος των Ελλήνων Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος Δημήτρης Καψιμάλης στην ΕΡΤ φιλοξενούμενοι της εκπομπής "Συνδέσεις" με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίρου 

Θέμα της συζήτησης και έως ένα βαθμό αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δύο φιλοξενούμενους της εκπομπής, ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός, οι στρεβλώσεις που προκύπτουν από τη σωρευτική εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων - μπόνους, οι επιπτώσεις που έχουν αυτές στις πόλεις και οι ενέργειες δημάρχων που με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου αναστέλλουν την έκδοση οικοδομικών αδειών που θέλουν να κάνουν χρήση των διατάξεων - μπόνους του ΝΟΚ. 

Στο εισαγωγικό του ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα όσα προβλέπει ο Ν.Ο.Κ. με τις επίμαχες διατάξεις προκειμένου τα νέα κτίσματα να έχουν υψηλή ενεργειακή απόδοση και να έχουν περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά κ.ά. και στο κατασκευαστικό τοπίο, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αυτό μετά την προσφυγή κατοίκων του Δήμου Αλίμου στο ΣτΕ, τις αποφάσεις που βγήκαν και παραπέμπουν το θέμα στην Ολομέλεια καθώς κρίθηκε υψηλού κοινωνικού ενδιαφέροντος, την ομόφωνη απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για αναστολή της έκδοσης των οικοδομικών αδειών που θέλουν να κάνουν χρήση των διατάξεων - μπόνους του ΝΟΚ, έως ότου αποφανθεί η Ολομέλεια του ΣτΕ. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Καψιμάλης παρέθεσε τα δικά του επιχειρήματα τα οποία επικεντρώθηκαν κυρίως στο οικονομικό σκέλος λέγοντας πως ο κατασκευαστικός κλάδος αποτελεί την ατμομηχανή της οικονομίας και πως από τις ενέργειες των δημάρχων προκαλείται τεράστια ζημιά με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να αντιπαραθέτει πως οι δήμαρχοι όλης της χώρας και το ανώτατο όργανο της Αυτοδιοίκησης, η ΚΕΔΕ, έχουν διαφορετική άποψη.
 
Αυτό που θέλουμε είπε ο δήμαρχος είναι να προστατέψουμε τις πόλεις μας από την τσιμεντοποίηση και τα υπερβολικά ύψη που δίνει ο ΝΟΚ, ειδικότερα σε πόλεις όπως η δική μου που έχει συγκεκριμένο και τακτοποιημένο πολεοδομικό περιβάλλον.

"Εμείς προστατεύουμε την πόλη μας, εσείς το πορτοφόλι σας" είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απευθυνόμενος προς τον κύριο Καψιμάλη την ώρα που οι τόνοι είχαν ανέβει. 

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί: 

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.