ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 28 ΜΑΙΟΥ 2024, 13:59

ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Περιφέρεια Αττικής: 5 εκατ. σε 11 δομές στήριξης κακοποιημένων γυναικών

0 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 11:36

Πέντε εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής μέχρι το 2027 για τη στήριξη 3 ξενώνων και 8 συμβουλευτικών κέντρων υποστήριξης γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη επίσκεψή του στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) στην Αθήνα, την περασμένη Παρασκευή, με σκοπό την ανάληψη κοινών δράσεων για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και καταπολέμηση του φαινομένου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του προς τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας, τονίζοντας ότι «θα διασφαλίσω ότι οι φωνές αυτών των γυναικών θα ακουστούν ακόμη δυνατότερα.

Καμία δεν θα πρέπει να αισθάνεται μόνη. Εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακόμη πιο εντατικά για την εξάλειψη της βίας εναντίον τους, υποστηρίζοντας πολιτικές και προγράμματα που προάγουν την ισότητα και την ασφάλεια. Τέτοιου είδους καταστάσεις θα πρέπει να υποστηρίζονται αμέριστα από την Πολιτεία και οι παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν αντίκρισμα στην πραγματική κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του περιφερειάρχη, θα διατεθούν από το πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» συνολικά 5.055.329 ευρώ στις δομές υποστήριξης θυμάτων βίας, με το σύνολο των ωφελούμενων γυναικών να υπολογίζεται συνολικά σε περίπου 3.000

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.