ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 23 ΜΑΙΟΥ 2024, 23:58

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημόσιοι υπάλληλοι: Από σήμερα οι αιτήσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις - Οι προϋποθέσεις

1 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 20:21
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν αιτηθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού - 'Εως 15 Απριλίου οι αιτήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους.

'Ανοιξε από σήμερα ο Α' κύκλος κινητικότητας για το 2024 για μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων σε κενή οργανική θέση ή για απόσπαση για προσωρινή κάλυψη αναγκών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης, το σύνολο των θέσεων για μετάταξη και απόσπαση που καθορίστηκαν κατόπιν αιτημάτων που υπέβαλαν 821 φορείς, ανέρχεται στις 19.157 θέσεις, με τους Δήμους και τις Περιφέρειες να έχουν αιτηθεί τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού. Συγκεκριμένα 236 Δήμοι και οι 13 Περιφέρειες της χώρας αιτήθηκαν συνολικά 7.072 θέσεις ενώ, ενδεικτικά, 4.727 θέσεις έχουν αιτηθεί οι φορείς ΝΠΔΔ, 3.349 θέσεις τα Υπουργεία και 1.740 οι φορείς του Δημοσίου.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για μία από τις 16.234 κενές θέσεις για μετάταξη και σε μία από τις 2.923 θέσεις για απόσπαση, λήγει στις 15 Απριλίου. Οι αιτήσεις προτίμησης μπορούν να υποβάλλονται για 10 συνολικά θέσεις έως και τριών φορέων, κατ΄ ανώτατο όριο.

Η είσοδος των ενδιαφερομένων υπαλλήλων στην εφαρμογή του Μητρώου είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο https://hr.apografi.gov.gr

Σχόλια Αναγνωστών

1 Προσθήκη σχολίου
Σχολιαστής 08.04.24
Όποια κυβέρνηση καταργήσει τη μονιμότητα στο δημόσιο θα έχει κάνει το καλύτερο δώρο στον φορολογούμενο, αγρίως και από παντού, ταλαίπωρο λαό. Νισάφι πια με την μονιμότητα!!!
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.