ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΜΑΙΟΥ 2024, 00:34

ΑΡΘΡΑ

Άρθρο του βουλευτή της ΝΔ Τάκη Θεοδωρικάκου: Πέντε θέσεις για την Νέα Δημοκρατία

2 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 12:29

 Άρθρο του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου, για το συνέδριο των πενήντα ετών από την ίδρυση της ΝΔ: Πέντε θέσεις για την Νέα Δημοκρατία. 

1. Η παράταξη που είναι ταυτισμένη με την Δημοκρατία, με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας μετά την εφτάχρονη δικτατορία, η παράταξη που είναι ταυτισμένη με την Ευρωπαϊκή πορεία και ταυτότητα της Ελλάδας, κορυφαία στρατηγική επιλογή που την οφείλουμε ως έθνος στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στην ιστορία της, οφείλουμε και σήμερα να είμαστε η παράταξη που εργαζόμαστε συστηματικά για να βελτιώνουμε την δημοκρατία μας, να αντιμετωπίζουμε τις αδυναμίες, να διορθώνουμε λάθη. Οφείλουμε να είμαστε η παράταξη που εργαζόμαστε για να κάνουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι πιο δημιουργικό, πιο δημοκρατικό, πιο ανθρώπινο, πιο ανθρωποκεντρικό με σεβασμό πάντοτε στις Εθνικές ταυτότητες, διορθώνοντας τα λάθη και αδυναμίες στην θεσμική ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Η παράταξη που έμεινε όρθια και σταθερή στο ιδεολογικό της πλαίσιο, των μεγάλων αξιακών αναφορών της: Πατριωτισμός, Ελευθερία, Αλληλεγγύη. Η παράταξη που υπερέβη από την ίδρυση της τις παραδοσιακές ταμπέλες του κέντρου, της αριστεράς και της δεξιάς, όχι γιατί είναι ένας αποϊδεολογικοποιημένος κομματικός σχηματισμός, αλλά γιατί είναι η παράταξη που υπηρετεί ιδέες και αξίες. Αυτές τις ιδέες και τις αξίες οφείλουμε να υπηρετούμε όλοι όσοι ανήκουμε στην Νέα Δημοκρατία, ανεξάρτητα από την πορεία του καθενός. Κι η ακτινοβολία αυτών των αξιών γίνεται καθολική με το πέρασμα του χρόνου και εκπροσωπεί την πλειονότητα του Ελληνικού λαού και η έμπρακτη στήριξη αυτών των ιδεών διασφαλίζει τη σταθερή ενότητα της παράταξης και την ισχυρή της ταυτότητα.

3. Η μεγάλη λαϊκή παράταξή που εκπροσωπεί όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, χωρίς ταξικές διακρίσεις, χωρίς κανενός είδους διακρίσεις, μακριά και έξω από εξυπηρετήσεις ιδιοτελών συμφερόντων και διαπλοκές. Η παράταξη στην οποία μπορούν να ανήκουν φτωχότεροι και πλουσιότεροι, η μεσαία τάξη, οι νέες γενιές, οι προηγούμενες γενιές, ανοιχτή δημοκρατική παράταξη για τον παγκόσμιο ελληνισμό. Πάντα μέσα στην κοινωνία, στους πολίτες, με σεβασμό στις ανάγκες και στις κριτικές τους, χωρίς ίχνος αλαζονείας. Αυτή η λαϊκότητα της ίσως είναι το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό που οφείλουμε να έχουμε στην Νέα Δημοκρατία τα επόμενα πολλά χρονιά.

4. Υπεύθυνη και αποτελεσματική ως κυβέρνηση του τόπου. Αποδείχθηκε τόσες φορές σε αυτά τα 50 χρόνια αλλά για να μιλήσουμε για την πρόσφατη ιστορία το απέδειξε με έμφαση την τετραετία 2019-2023 με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη βγάζοντας την χώρα από την τροχιά του λαϊκισμού και της αποτυχίας, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά δυο μεγάλες κρίσεις: της πανδημίας του κορωνοϊού και της Τουρκικής προκλητικότητας και της ασύμμετρης απειλής της παράνομης μετανάστευσης. Γι’ αυτό και σήμερα έχουμε μπροστά μας άλλα τρία χρόνια, από την δεύτερη τετραετία, για να υλοποιήσουμε το σχέδιο μας και την εντολή του Ελληνικού λαού κρατώντας πάντα σταθερές τις αξιακές αναφορές μας.

5. Η παράταξη των μεταρρυθμίσεων και των μεγάλων αλλαγών, των αξιακών προτεραιοτήτων που υπηρετούν το όραμα μας για μια κοινωνία πιο ελεύθερη, ένα κράτος πιο ανθρώπινο και πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Σε μια Ελλάδα ασφαλή στα σύνορα της και πιο ασφαλή στο εσωτερικό της χώρας, σε μια χώρα όπου οι κοινωνικές ανισότητες θα μειώνονται και οι ευκαιρίες θα δίνονται σε όλους τους πολίτες.

Γι’ αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, οφείλουν να έχουν αξιακή αναφορά και να υπακούν στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που θέτουμε ως κοινωνία και ως έθνος. Το σπουδαιότερο πρόβλημα που απειλεί την χώρα, την βιωσιμότητα και τις προοπτικές της, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή είναι το δημογραφικό πρόβλημα. Η επίλυση του πρέπει να αποτελέσει την πρώτη στρατηγική προτεραιότητά, για την παράταξη, για το πολιτικό σύστημα και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Με συνδυαστικές πολιτικές στήριξης της οικογένειας, αλλαγής προτύπων ζωής, δυνατοτήτων επιστροφής στη γενιά του Brain Drain.

Νέα Δημοκρατία λοιπόν. Μπροστά για την Ελλάδα, τους πολίτες, τον Ελληνισμό.

Σχόλια Αναγνωστών

2 Προσθήκη σχολίου
Νικόλαος Γιαννιός 06.04.24
Όλα σωστά και υπέροχα αυτά που γράφετε αγαπητέ αλλά παραλείψατε να μας πείτε κάτι για την ανοχή στην παραβατικότητα που φθάνει στα όρια του φόβου και στον λαϊκισμού που φθάνει στα όρια της γελοιότητας
Απάντηση
Σολιαστής 06.04.24
Μεγάλη κινητικότητα ο κ. Τάκης μας. Λέτε να ξαναυπουργοποιηθεί; Kαι αν ναι λέτε να πέρει τη θέση του Μάϊκλ;
Απάντηση
Προσθήκη σχολίου
ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.