ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 13:50

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Άγιος Δημήτριος: Η Προστασία των Αδέσποτων Ζώων προτεραιότητα μας 365 ημέρες το χρόνο

0 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 21:26

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης δήλωσε:

«Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει θέσει τα ζητήματα που αφορούν στα Αδέσποτα Ζώα στις βασικές προτεραιότητες του. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα ζήτησα από τα στελέχη του δήμου να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα σε ό,τι αφορά στη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με τα αδέσποτα ζώα.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες για να περιοριστεί το φαινόμενο εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς και να εξασφαλιστεί τροφή, στέγη και η αναγκαία περίθαλψης τους.

Αύριο, Παρασκευή 5 Απριλίου, έχει προγραμματιστεί με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα ειδική εκδήλωση στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο για τα παιδιά της 4ης , 5ης και 6ης τάξης. Ο κτηνίατρος που συνεργάζεται με το δήμο για θέματα αδέσποτων ζώων θα ενημερώσει τα παιδιά, τόσο για τη φιλοζωία, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχουν υλοποιηθεί για την αποτελεσματικότερη προστασία των ζώων.

Επιπρόσθετα μέσω της ιστοσελίδας του δήμου και της ειδικής ενότητας City Agenda οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τα αδέσποτα ζώα.

Ο Δήμος παράλληλα έχει προχωρήσει στην κατάρτιση της πενταμελούς Επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως ορίζεται από τον νόμο.

Η Προστασία των Αδέσποτων Ζώων είναι προτεραιότητα μας 365 ημέρες το χρόνο.
Το ζήτημα των αδέσποτων ζώων απαιτεί οργανωμένο σχέδιο ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις φιλοζωικές οργανώσεις και την κυβέρνηση.

Ο Mahatma Gandhi είπε πως: “Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας, φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα”.»

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.