ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ: 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, 16:45

ΒΟΥΛΑ

Βούλα: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελική διάσκεψη των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου «LADESE»

0 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 13:04

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική διάσκεψη των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου «LADESE» στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 20 Φεβρουαρίου 2024. Η διάσκεψη αποτέλεσε μέρος μιας μεγάλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής Ελένη Σταύρου, στην οποία συμμετείχαν σημαντικοί καλεσμένοι μεταξύ των οποίων και ο Karel Vanderpoorten, Υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Κοραλία Κοντού, Project Officer της DG Home στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις σκέψεις τους σχετικά με την κοινωνική καινοτομία που βασίζεται στο σχεδιασμό, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για την κοινωνική οικονομία και την εξέλιξη του νομοθετικού πλαισίου σε επίπεδο ΕΕ.

​Οι εταίροι του έργου LADESE (Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας (Envolve), Ελλάδα, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Ελλάδα, Δήμος Gemeente ‘S-Hertogenbosch, Ολλανδία, Περιφέρεια Di Rimini, Ιταλία και Fin Project srl, Ιταλία) παρουσίασαν τα αποτελέσματα του έργου, μεταξύ των οποίων και την εκπόνηση μιας εργαλειοθήκης που διατίθεται δωρεάν σε τοπικές αρχές και κέντρα υποστήριξης επιχειρήσεων της ΕΕ που επιθυμούν να βελτιώσουν ή να αναπτύξουν νέα προγράμματα υποστήριξης της καινοτομίας των επιχειρήσεων της Κοινωνικής Οικονομίας με τη χρήση της μεθοδολογίας σχεδιασμού υπηρεσιών (Service Design).

​Η εκδήλωση αποτέλεσε τον καλύτερο τρόπο για να τερματιστεί ένα επίπονο αλλά δημιουργικό έργο και να εδραιωθεί ένα δίκτυο, διαδίδοντας αποτελέσματα και δημιουργώντας νέες συνεργασίες για τη μετατροπή των κοινωνικών προκλήσεων σε ευκαιρίες.

Σχόλια Αναγνωστών

0 Προσθήκη σχολίου

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ!
Απάντηση σε x
* Υποχρεωτικά πεδία* Το vimaonline σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά και άσχετα με το περιοχόμενο του άρθρου σχόλια. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.